Random Article


Pilootaflevering van Y: The Last Man TV-serie krijgt groen licht bij FX

 

Posted 10/04/2018 by

Al meer dan twee jaar werkt Amerikaans netwerk FX aan een tv-serie rond Y: The Last Mande bejubelde sci-fi comic van Brian K. Vaughan en Pia Guerra. Afgelopen week kwam er eindelijk schot in de zaak nadat bekend raakte dat een pilootaflevering besteld werd door FX. Showrunners van dienst zijn Michael Green en Aida Mashaka Croal samen met schrijver Vaughan in een adviserende en producerende rol. Castingnieuws volgt ongetwijfeld snel.

In 2002 verscheen de eerste issue van Y: The Last Man onder de vlag van Vertigo Comics. Brian K. Vaughan en Pia Guerra vertelden het verhaal van de jonge Yorick en zijn aapje Ampersand. Ze worden als enigen gespaard van een plaag die ervoor zorgde dat alle mannelijke wezens (zowel mensen als dieren) op aarde stierven. Wat volgt is een tocht waarin Yorick als allerlaatste man op de planeet op zoek gaat naar zijn verloofde en ondertussen ontdekt dat hij alles behalve onoverwinnelijk is omdat hij toevallig nog de enige is met een penis. De reeks liep 60 delen en wordt aanzien als één van de beste comics van de 21ste eeuw.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.