Random Article


Review: Krypton – “Pilot” (Aflevering 1, Seizoen 1)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 42 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Goed


Ongezien veel Superman-easter eggs!

Minder


Je weet al wat er gaat gebeuren. Het kan en moet beter.


Opgelet, we sommen wel even de Superman-easter eggs op, dus lichte spoilers! Hier onze recensie van de nieuwste DC Comics-reeks: “Krypton”!

Posted 23/03/2018 by

 
Full Article
 
 

Your grandson becomes the greatest hero in the universe.

Tweehonderd jaar voor Smallville, voor Superman, voor de Justice League was er KryptonIn deze nieuwe tv-reeks op Syfy vertellen DC en showrunners David S. Goyer (Batman v Superman: Dawn of Justice, Man of Steel) en Damian Kindler een tweede prequelverhaal rond ‘s werelds bekendste superheld en de perikelen van zijn familie op zijn thuisplaneet…

Tien jaar na een ongeziene schanddaad leeft het “House of El” een schaamtevol bestaan in Kandor, de hoofdstad van Krypton. Supermans grootvader, hier nog een charismatische en praatgrage hotshot Seg (Cameron Cuffe) probeert in de sloppenwijken te overleven en ten alle tijde de eer van zijn familie te herwinnen.

Wanneer hij echter de mysterieuze aardbewoner en tijdreiziger Adam Strange (Shaun Sipos) ontmoet en deze hem vertelt over een groots gevaar, moet hij zijn kleinzoon en bijgevolg het hele universum redden van een vreselijke toekomst…

Als openingsaflevering van een prestigieuze tv-reeks stelt deze pilootaflevering jammer genoeg wat teleur. Op de cliché hoofdfiguur na is er niet meteen een personage om je aan te binden en bovendien is het verhaal maar weinig soeps. Je weet niet alleen hoe de reeks zal eindigen, maar ook wist je in deze episode van scène tot scène wat er zou gebeuren. Wel legden best onverwacht (maar ook best onnodig) al enkele prominente personages het loodje.

Door het knappe setdesign, vooral dan die enkele flarden van geavanceerde technologie in Kandor, en de interessante thema’s zoals elitarisme, xenofobie, huwelijkspolitiek maakt Krypton wel weer wat goed. Waar de reeks het echter duidelijk moet van hebben, zijn de vele eastereggs. Nog nooit zagen we in één enkele aflevering zoveel knipogen en verwijzingen.

Superman- en DC Comics-fans worden op hun wenken bediend met onder andere hints naar en optredens van de tijdreizende held Adam Strange, de “Bottle City” Kandor, het Fortress of Solitude, de Phantom Zone, dé cape, de Rao-religie, het iconische stukje muziek van John Williams, de Kryptonian Dev-Em, de latere avonturen van Kal-El, General Zod, de Genesis-kamers, “Black Zero”, een angstaanjagende Brainiac en natuurlijk die “Luthorellos”. Om nog maar te zwijgen over die hele Man of Steel-esthetiek en -links van Goyer!

 
Je weet al wat er gaat gebeuren (bekijk die posters maar eens!), maar toch weet Krypton door de aaneenschakeling van verwijzingen DC-fans te vermaken. Voor het originele verhaal of de interessante personages hoef je dat voorlopig nog niet te doen. Hopelijk komt daar wel nog verandering in…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.