Random Article


Alex Garland (Annihilation, Ex Machina) regisseerde eigenlijk ‘Dredd’!

 

Posted 12/03/2018 by

In 2012 werd de wereld getrakteerd op Dredd, een gewelddadige en knallende reboot/verfilming van de 2000 A.D.-antiheld van de hand van regisseur Pete Travis. Het leek een geweldig stukje film te zijn van een “ééndagsvlieg”, want Travis – eigenlijk een televisieregisseur – zou nadien veel minder projecten realiseren die nooit zo goed onthaald werden. De verklaring is nu gevonden!

Travis heeft Dredd eigenlijk helemaal niet geregisseerd, maar wel toenmalig scenarist Alex Garland als schaduwregisseur optrad. Dat is wat hoofdrolspeler Karl Urban vorige week bevestigde (en wie zou het beter weten dan degene die wekenlang moet luisteren naar de regisseur?). Garland zou nadien zijn volwaardig regiedebuut maken met Ex Machina (2015) na doorgebroken te zijn na zijn schrijfwerk voor onder meer 28 Days Later en Sunshine. Zijn nieuwste film is Annihilationeen prachtige scifi-parel op Netflix.

Tijdens de productie van Dredd waren er al geruchten dat Travis eigenlijk ontslagen en zelfs uit de montagekamer “verdreven” werd. Misschien was dat bericht dus toch waar!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.