Random Article


Star Wars-componist John Williams houdt ermee op na Episode IX

 

Posted 11/03/2018 by

Sinds 1977 is componist John Williams al verantwoordelijk voor de muziek in de Star Wars-sagafilms. Iconische deuntjes waaronder de Imperial March en Duel of the Fates, zijn dus van zijn hand(en) en ook voor de negende Episode zal Williams nog terugkeren.

De 86-jarige muzikant houdt er echter mee op na die film. Voor andere films zal hij mogelijk nog wel enkele stukjes componeren, maar de Star Wars-franchise zal zonder hem verder moeten. Ook is Williams bekend door zijn muziek voor franchises zoals Indiana Jones, Jaws, Jurassic Park, E.T. the Extra-Terrestrial, Schindler’s List, Home Alone en Harry Potter.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.