Random Article


Ex Machina-regisseur Alex Garland wil een film rond DC’s Swamp Thing maken

 

Posted 21/02/2018 by

Als het aan regisseur Alex Garland ligt, bekend van Dredd (2012), Ex Machina (2015) en binnenkort ook Annihilation (2018), maakt hij binnenkort een film rond DC’s Swamp Thing. Hij vermeldde deze atypische superheldenprent in een recente Reddit AMA. Vermoedelijk zou het personage in de live-action Justice League Dark-film zitten, die al even in productie vastzit.

Swamp Thing/Dr. Alec Holland verscheen voor het eerst in House of Secrets #92 (1971) als creatie van schrijver Len Wein en artiest Bernie Wrightson. Na een explosie in zijn labo veranderde Holland in een “moerasmonster” waarna hij zich verschool in de vrije natuur en het milieu waar nodig probeert te beschermen. Het personage verscheen eerst in allerlei fantasy- en horrorverhalen vooraleer op te duiken in het huidige DC Comics-universum.

Swamp Thing kreeg verschillende comics bij DC, waaronder een bejubelde run van Watchmen-schrijver Alan Moore, maar dook ook op in zijn eigen films – Swamp Thing (1982) van regisseur Wes Craven, The Return of Swamp Thing (1989) – en animatieprojecten zoals Justice League Dark en Batman & Harley Quinn.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.