Random Article


Deadpool-cineast Tim Miller werkt met Brian Michael Bendis aan X-Men-Film over Kitty Pryde

 

Posted 13/02/2018 by

De X-Men-spin-off over Kitty Pryde lijkt er dan toch echt te komen, ondanks de deal met Disney! Onder de werktitel “143” werken regisseur Tim Miller (Deadpool) en comicbookauteur Brian Michael Bendis aan de superheldenfilm bij 20th Century Fox. Bendis zal het scenario van de prent verzorgen. Het getal is natuurlijk een verwijzing naar Uncanny X-Men #143 – één van Prydes eerste soloverhalen.

Kitty Pride/Shadowcat verscheen voor het eerst in Uncanny X-Men #129 (1980) als creatie van Chris Claremont en John Byrne. De mutante beschikt over de gave om door objecten en personen te “faseren” en was de jongste X-Men ooit bij haar toetreden. Doorheen de jaren wierp ze zich op als een natuurlijke leidster en was ze lid van verschillende incarnaties van de X-Men. Ze had lange tijd een relatie met teamlid Colossus, was zelfs even een Guardian of the Galaxy en is in de comics momenteel hoofd van de verschillende X-Men-teams en The Xavier Institute for Mutant Education and Outreach.

Kitty Pryde verscheen in verschillende animatiereeksen, waaronder X-Men Evolution en bijna een eigen Pryde of the X-Men-reeks, en had een prominente rol in de X-Men: The Last Stand (2006) en X-Men: Days of Future Past (2014) waarin ze vertolkt werd door Ellen Page. Ze verscheen ook in kleinere cameo’s in eerdere X-Men-films en in allerlei videogames.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.