Random Article


Review: The Cloverfield Paradox

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
6 total ratings

 

Goed


De marketing.

Minder


Pijnlijk teleurstellend. Enorm voorspelbaar. Overbodig verhaal.


Wel, de marketingcampagne was top! Daarmee is zowat alles gezegd over deze derde Cloverfield-film op Netflix. Lees hier onze recensie van “The Cloverfield Paradox”!

Posted 07/02/2018 by

 
Full Article
 
 
What are you talking about, arm?

We zien nog steeds niet helemaal bekomen van de plotse release van The Cloverfield Paradox op Netflix. Na de 52e Super Bowl verscheen immers geheel onverwacht het derde “vervolg” op de found footage-sci-fi-prent uit 2008 van J.J. Abrams, dewelke ditmaal enkele prangende vragen zal proberen te beantwoorden. Maar was dat eigenlijk wel nodig?

Het jaar is 2028, de Aarde bevindt zich in een ongeziene energiecrisis. De oplossing bevindt zich – hopelijk voor de mensheid – op het Internationaal ruimtestation “Cloverfield”, bemand door Ava Hamilton (Gugu Mbatha-Raw), Kiel (David Oyelowo), Schmidt (Daniel Brühl), Monk (John Ortiz), Mundy (Chris O’Dowd), Volkov (Aksel Hennie) en Tam (Zhang Ziyi). Zij moeten immers met de “Shepard Accelarator” een hernieuwbare energiebron creëren.

Na enkele honderden dagen en een eerste geslaagd experiment blijkt er toch het één en ander mis te lopen en krijgt de crew te maken met een paradox om ‘u’ tegen te zeggen. Dingen verdwijnen, mensen verschijnen. Nooit een goed teken.

We zijn teleurgesteld. Ondanks een ge-wel-dige marketingcampagne die fans steeds op de tippen van hun tenen houdt, is het uiteindelijke resultaat het gewoon niet waard. The Cloverfield Paradox duikt als eerste in de franchise het sci-fi-horror-genre in, maar voegt er zelf niets aan toe. Wie Alien (1979) en Sunshine (2007) heeft gezien en zich een mentaal beeld voorstelt van hun liefdesbaby, kan deze film perfect overslaan.

Naast zowat alle genreclichés waaronder paranoia en een gespannen, claustrofobische sfeer, probeert regisseur Julius Onah (The Girl is in Trouble) ook antwoorden te bieden in de o zo geheimzinnige Cloverfield-wereld. Zonder iets te verklappen zeggen we wel dat we ze niet meteen overtuigend of verduidelijkend vonden.

 

 

The Cloverfield Paradox is zelf een paradox geworden. Enerzijds wil de film een typische sci-fi-horror-film worden die iedereen zonder voorkennis kan zien. Anderzijds probeert Paradox ook antwoorden te geven op onbestaande franchisevragen. Was de hele filosofische en wetenschappelijke uitleg nodig? Niet meteen. Maar de vermakelijke Cloverfield (2008) van J.J. Abrams heeft nu dus een vaag, onduidelijk en vooral onnodig achtergrondverhaal. Na de eerste film en 10 Cloverfield Lane (2016) is dit veruit de meest vergetelijke uit de franchise – ondanks de marketing…

The Cloverfield Paradox is integraal en exclusief beschikbaar op Netflix.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.