Random Article


Kid Flash/Wally West vervoegt binnenkort de Legends of Tomorrow!

 

Posted 20/01/2018 by

Stiekem zagen we het al aankomen, maar acteur Keiynan Lonsdale zal inderdaad verhuizen op The CW. Niet langer is Kid Flash/Wally West een overbodige Speedster in The Flash – zoals hij al was sinds het derde seizoen -, maar nu is hij een volwaardige Legend in DC’s Legends of TomorrowVanaf de elfde aflevering van het derde seizoen duikt hij op om in de dertiende episode effectief lid te worden. Geen kleine gastrol, dus, want Lonsdale wordt een series regular!

Wally West/ Kid Flash verscheen voor het eerst in The Flash Vol. 1 #110 (1959). Als eerste superheld die de naam “Kid Flash” aannam, moet meteen wel duidelijk zijn welke rol het personage lange tijd in de comics invulde. Deze creatie van John Broome en Carmine Infantino was de neef van Iris West, de latere vrouw van Barry Allen/ The Flash, en een onvermijdelijke sidekick voor de Scarlet Speedster (na het succes van Batmans Robin). Tijdens zijn jonge jaren als hulpje richtte hij samen met The Boy Wonder uit Gotham het jeugdige Teen Titans-team op en zou uiteindelijk zo uit de schaduw van The Flash willen treden.

Zijn superheldencarrière zou een enorme boost krijgen na Crisis on Infinite Earths #12 (1986) waar zijn mentor The Flash zich opofferde om het DC Comics-universum te redden. West werd toen dus de nieuwe Scarlet Speedster (alsook lid van de Justice League) en zou dit voor meer dan twintig jaar zijn. In The Flash: Rebirth (2009-2010) keerde Allen uiteindelijk terug en zou vanaf dan zijn oorspronkelijke superheldenpersona hernemen. In DC’s New 52-reboot werd Wally West omgetoverd tot een Afro-Amerikaanse tiener (sinds kort opnieuw met krachten) en zijn klassieke verleden als Kid Flash/The Flash uit de continuïteit geschreven. In het Rebirth-tijdperk keerde de oorspronkelijke Wally West echter terug.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.