Random Article


Review: Black Lightning – “The Resurrection” (Aflevering 1, Seizoen 1)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 42 minuten
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Goed


Black Lightning probeert zich duidelijk te onderscheiden door een focus op rassenongelijkheid en een centrale figuur als held op rust.

Minder


Opnieuw een typische The CW-reeks.


We keken naar de piloot van “Black Lightning” en zagen dat het goed was! “This is for the hood, Black Lightning is back!”

Posted 17/01/2018 by

 
Full Article
 
 

This is for the hood, Black Lightning is back.

Na Arrow, Supergirl, The Flash en DC’s Legends of Tomorrow komt Amerikaans televisienetwerk The CW, Warner Bros. Television en DC Entertainment met alweer een nieuwe superheldenreeks! Met een duidelijke raciale insteek en een unieke set krachten probeert Black Lightning een plaats in jouw tv-gids te veroveren!

Negen jaar na zijn pensioen moet goedhartig schoolhoofd Jefferson Pierce (Cress Williams) tegen wil en dank zijn superheldenpersona van “Black Lightning” weer opnemen. In zijn Freedland is immers een gevaarlijke bende “The 100” actief geworden en wanneer een studente en dochter van hem ontvoerd worden, wordt het opnieuw persoonlijk.

Black Lightning verscheen voor het eerst in Black Lightning #1 (1977) en was één van DC’s eerste Afro-Amerikaanse superhelden. Het verhaal rond de metahuman met elektrische krachten en zijn dochters, de verantwoordelijke Anissa Pierce (Nafessa Williams) en fuifbeest Jennifer Pierce (China Anne McClain), neemt dan ook een best logische wending. Politiebrutaliteit, ongelijkheid en racisme gecombineerd met superkrachten, zijn dan ook de belangrijkste kernwoorden bij Black Lightning. Jammer dat we het al zagen in Marvel’s Luke Cage natuurlijk…

Waar Black Lightning zich ook weet te onderscheiden van het al gevarieerde aanbod aan tv-reeksen rond superhelden en -heldinnen, is bij het centrale personage. Jefferson Pierce is immers geen jonge spring in het veld meer en heeft dan ook nog maar weinig geduld met gangsters of racistische agenten. Een Logan-esque verhaal moet je niet verwachten, maar het is eens wat anders.

De typische The CW-elementen zijn natuurlijk ook weer present. Voldoende actievolle scènes met hier en daar wat grapjes en de nodige dramatiek: Black Lightning ontsnapt er niet aan, maar het houdt de tv-reeks dan weer wel verteerbaar.

 

Op zich is deze piloot van Black Lightning een meer dan geslaagde opener met voldoende actie, humor, interessante personages én een relatief verfrissende insteek. De vraag is natuurlijk hoe het eerste seizoen zich zal verderzetten en zal weten op te boksen tegen al gevestigde waarden op niet alleen The CW, maar ook FOX en ABC.

Black Lightning verschijnt elke dinsdagavond op The CW en zal vanaf 23 januari op Netflix België te zien zijn.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.