Random Article


Deadpool-regisseur Tim Miller werkt aan een X-Men-Film rond Marvel’s Kitty Pryde

 

Posted 09/01/2018 by

Vreemd nieuws bereikte ons vandaag! Als we Collider mogen geloven, is er bij filmstudio 20th Century Fox een X-Men-spin-off rond Kitty Pryde in de maak. De blockbuster zou in handen zijn van regisseur Tim Miller, die eerder al Deadpool, die andere succesvolle X-Men-film, creëerde. Ondanks de deal met Disney vorige maand (en dus de overgang van de X-Men en Fantastic Four-rechten naar Disney) zou de prent nog steeds in pre-productie zijn.

Kitty Pride/Shadowcat verscheen voor het eerst in Uncanny X-Men #129 (1980) als creatie van Chris Claremont en John Byrne. De mutante beschikt over de gave om door objecten en personen te “faseren” en was de jongste X-Men ooit bij haar toetreden. Doorheen de jaren wierp ze zich op als een natuurlijke leidster en was ze lid van verschillende incarnaties van de X-Men. Ze had lange tijd een relatie met teamlid Colossus, was zelfs even een Guardian of the Galaxy en is in de comics momenteel hoofd van de verschillende X-Men-teams en The Xavier Institute for Mutant Education and Outreach.

Kitty Pryde verscheen in verschillende animatiereeksen, waaronder X-Men Evolution en bijna een eigen Pryde of the X-Men-reeks, en had een prominente rol in de X-Men: The Last Stand (2006) en X-Men: Days of Future Past (2014) waarin ze vertolkt werd door Ellen Page. Ze verscheen ook in kleinere cameo’s in eerdere X-Men-films en in allerlei videogames.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.