Random Article


Magneto wordt de leider van Genosha in Marvel’s X-Men: Dark Phoenix

 

Posted 08/01/2018 by

In de laatste foto van X-Men: Dark Phoenix zag Magneto er niet al te best uit, maar nu weten we wellicht ook waar die prent vandaan komt. Regisseur Simon Kinberg gaf immers mee dat na het einde van X-Men: Apocalypse Erik Lehnsherr/Magneto (Michael Fassbender) zich begaf naar het eiland Genosha. Hier heeft hij zich opgeworpen als leider van een grote groep mutanten en ontvangt hij zijn soort met open armen.

Comicbookfans herkennen Genosha ongetwijfeld als een fictief eiland en fictieve natie in het Marvel-universum. Genosha verscheen voor het eerst in Uncanny X-Men #235 (1988) als een allegorie voor slavernij en apartheid vooraleer uit te groeien tot een veilige gemeenschap voor mutanten onder leiding van Magneto. Op diens hoogtepunt zou de bevolking meer dan zestien miljoen mutanten kennen, maar later uitgemoord worden in New X-Men #115 door de gestoorde telepathische entiteit Cassandra Nova.

Genosha verscheen eerder al in verschillende animatiereeksen, waaronder het populaire X-Men de jaren 90, verschillende videogames en zelfs X-Men (2000) en X-Men: The Last Stand (2006).

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.