Random Article


De Beste (en Slechtste) TV-Series van 2017

 

Posted 04/01/2018 by

We hebben 2017 alweer achter ons gelaten, dus dat betekent dat de Brainfreeze-crew naar jaarlijkse gewoonte over hun favoriete (en minder favoriete) films, tv-series en comics komt vertellen. Hieronder vind je het tweede overzicht boordevol subjectiviteit, meningen en persoonlijke opvattingen!

 

KILLIAN

 1. BLACK MIRROR (Seizoen vier): Game of Thrones is leuk en onderhoudend, maar soms wil je eens wat meer dan dat. In een wereld waar technologie steeds belangrijker wordt, lijkt de reeks van Charlie Brooker dat ook te worden. Het vierde seizoen bood alweer een bloemlezing met interessante en diepgaande afleveringen!
 2. CRISIS ON EARTH-X (Supergirl seizoen drie, Arrow seizoen zes, The Flash seizoen vier en DC’s Legends of Tomorrow seizoen drie): simpelweg het beste wat televisienetwerk The CW en Warner Bros. Television al op televisie hebben gebracht. Spijtig dat de wekelijkse avonturen van Green Arrow en co niet altijd zo interessant zijn.
 3. GAME OF THRONES (Seizoen zeven): Blockbusterfun op het kleine scherm! Ondanks grotere plotgaten en terugkerende dracones-ex-machina blijft de verfilming van George R.R. Martin terecht de populairste tv-reeks van het moment! Aftellen naar 2019!
 4. RICK AND MORTY (Seizoen drie): Even goed als het eerste en tweede seizoen werd deze serie afleveringen van Rick and Morty niet, maar dankzij genoeg gestoorde verhalen, gitzwarte humor en knipogen om ‘u’ tegen te zeggen was het alweer de moeite! Wubba lubba dub dub!
 5. MARVEL’S THE PUNISHER: Het is alweer even geleden dat Netflix en Marvel een onmiskenbaar succes hebben geproduceerd. Naar mijn bescheiden mening is dat met de Daredevil-spin-off rond The Punisher zeker en vast gelukt! Gewelddadig, emotioneel en continu onderhoudend!

De EERVOLLE VERMELDINGEN, dan. Op een fictieve zesde en zevende plaats zouden zonder twijfel respectievelijk Netflix-nieuwkomer STAR TREK DISCOVERY en het psychedelische eerste seizoen van LEGION staan. Daarnaast blijven ook RIVERDALE (Seizoenen één en twee), GOTHAM en het vijfde seizoen van AGENTS OF S.H.I.E.L.D. met een geheel nieuwe setting, continu vermakelijk. Ten slotte zijn er ook nog twee nieuwkomers bij Marvel, namelijk RUNAWAYS (teenage drama!) en MARVEL’S THE DEFENDERS (epic team-ups!) die ik met plezier gekeken heb.

TELEURSTELLINGEN zijn dan weer het gewoonweg saaie THE GIFTED (dat een neusduik maakte na die leuke pilootaflevering), het beschamende INHUMANS en het vreemd genoeg nog steeds niet afgevoerde LUCIFER.

 

MICHAEL

 1. STRANGER THINGS (Seizoen twee): Het nieuwe seizoen van Stranger Things was zeker niet beter dan het eerste. Veel van het mysterieuze verhaal werd dit seizoen vervangen door actie en dat vond ik niet erg. Het ging sneller, er gebeurde meer en de nieuwe personages waren een plezier om naar te kijken. De bromance tussen Dustin en Steve voelde bovendien niet geforceerd. Alleen het hele subplot met Eleven die op zoek gaat naar haar zus, ging nergens toe, maar dit zal waarschijnlijk voor een verder seizoen zijn.
 2. SHERLOCK (seizoen vier): Na drie jaar is er dan eindelijk het vierde volledige seizoen van Sherlock. De eerste twee afleveringen waren doorsnee Sherlock-afleveringen, maar die derde aflevering? Wat was dat? Veel plotwendingen, een gastrol van Moriarty en Sherlock zijn zus, Eurus. Benedict Cumberbatch, Martin Freeman en Mark Gatiss zijn altijd een plezier om naar te kijken en ik hoop dat dit niet het laatste seizoen was zoals sommige nieuwsbronnen beweren.
 3. DOCTOR WHO (Twice Upon A Time): Hoewel het verhaal van de kerstspecial me niet echt kon bekoren, zaten er genoeg stukken in om toch op de derde plaats te belanden. De afscheidsspeech van Peter Capaldi, de eerste blik op Jodie Whittaker en David Bradley als 1e Doctor. Ik hoop dat Jodie het goed gaat doen en dat de nieuwe showrunner met geweldige verhalen op de proppen kan komen, iets dat Moffat tegen het einde beduidend minder kon.
 4. AGENTS OF S.H.I.E.L.D. (Seizoenen vier en vijf): Het laatste plot van het vierde seizoen in het “framework” was een geweldig stuk. En seizoen vijf is tot nu toe geweldig. Ik mis nog steeds de connecties met de rest van het MCU, maar daar leer ik mee leven. Agents of SHIELD is een show die beter wordt per seizoen en dat is vrij zeldzaam voor een serie.
 5. THE CROWN (seizoen twee): Voor een laatste keer keren Claire Foy en Matt Smith terug om Elizabeth en Philip te spelen in de duurste reeks op Netflix. Wie hun schoenen gaat invullen volgend seizoen, is nog niet geweten. Het verhaal en de acteerprestaties waren top waardoor The Crown mijn top vijf afsluit.

Eervolle vermeldingen: Eindelijk een deftige cross-over in Crisis on Earth X (Supergirl, Arrow, The Flash, Legends of tomorrow). Ian McShane in American Gods. De terugkeer van John Simm in Doctor Who. De reboot van Ducktales. Nieuwe Netflix-reeksen The Punisher en The Defenders. Neil Patrick Harris in A Series of Unfortunate events. Het voorlaatste seizoen van Game of Thrones.

Teleurstellingen: Arrow (seizoen 6). Marvel’s Iron Fist (I’m the immortal Iron Fist, yes, we know that by now), Marvel’s Inhumans wiens powers nooit echt getoond worden. Dirk Gently seizoen 2 is iets te belachelijk geworden.

 

ARNO

 1. GAME OF THRONES (seizoen zeven): Westeros wordt kleiner en kleiner, maar genieten dat we daardoor doen. HBO’s adaptatie van George R.R. Martins fantasy-epos bleef dit jaar de reeks waar we het meest naar elke nieuwe aflevering uitkeken. Teleurstellend was het nooit.
 2. THE FLASH/ARROW/SUPERGIRL/DC’s LEGENDS OF TOMORROW: De DC-reeksen op The CW blijven de leukste superheldenseries op TV. Een absoluut hoogtepunt was uiteraard de Crisis on Earth-X cross-over. Wie had gedacht dat we dit jaar nog een Justice League-film kregen?
 3. MARVEL’s THE DEFENDERS: Ondanks het wat mindere Luke Cage en Iron Fist, wist de eerste team-up tussen de Heroes for Hire, Jessica Jones en Daredevil te overtuigen.
 4. STRANGER THINGS (seizoen twee): Origineel is het allemaal niet, maar leuk vertier voor de 80’s liefhebber.
 5. STAR TREK DISCOVERY: Eindelijk nog eens een Star Trek-reeks die mooi het midden houdt tussen de klassieke tv-reeksen en de recente bioscoopfilms.
 

Wat waren jouw favoriete tv-series van 2017? Laat het ons weten in de comments!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.