Random Article


DC’s Justice League haalt wellicht net geen 700 miljoen dollar aan de Box Office

 

Posted 26/12/2017 by

Dat DC’s Justice League niet het verhoopte succes van Warner Bros. Pictures was, is ondertussen al wel geweten. Stukje bij beetje zijn de voorlopige cijfers voor de team-up-blockbuster bekend en die zien er niet zo goed uit. Uiteindelijk zou Justice League stranden op een 680 miljoen dollar aan het einde van diens wereldwijde box office-verloop. Dat is net ietsje meer dan Man of Steel (2013), de eerste DC Extended Universe-film, maar minder dan voorgangers Suicide Squad, Wonder Woman en Batman V Superman: Dawn of Justice.

Met een budget van ongeveer 300 miljoen dollar en marketingkosten doet de film het daarmee beduidend minder goed dan andere superheldenfilms. Zo sleepte Thor: Ragnarok – de derde Thor-film bij Marvel Studios – al een 845 miljoen dollar binnen. Rekenen op die Snyder-cut moeten we bovendien ook niet. Dat het DC-filmuniversum hiermee in slechte papieren zit, is niet het geval. De eerste vijf DC-films brachten immers nog altijd een pak meer op dan de eerste vijf films in het Marvel Cinematic Universe.

De Brainfreeze-recensie van Justice League vind je hier.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.