Random Article


Officieel: De X-Men en Fantastic Four keren terug naar Marvel en zijn in handen van Disney

 

Posted 14/12/2017 by

Het is zover. Eindelijk. Na jaren van superheldenfilms bij verschillende studio’s werd vandaag de belangrijkste stap gezet richting een verenigde Marvel-filmwereld. The Walt Disney Company – de eigenaar van Marvel Studios – heeft immers 21st Century Fox opgekocht voor een indrukwekkende 53 miljard dollar, waaronder dus ook filmstudio 20th Century Fox en de gerelateerde tv-eigendommen. Jawel, de rechten voor Marvel’s X-Men (en spin-offs als Deadpool, New Mutants, The Gifted en Legion) en Fantastic Four, maar ook James Camerons Avatar-franchise, Alien/Predator, Planet of the Apes of pakweg The Simpsons zijn nu dus in handen van Disney.

Omdat het niet over de rechten op Spidey, de X-Men en de Fantastic Four beschikte, bouwde Marvel Studios de afgelopen tien jaar een ongezien populair filmuniversum uit met zogenaamde “B-lijsters” zoals Captain America, Iron Man en Thor. Een tweetal geleden kwam er dan een deal over de rechten op Sony’s Spider-Man en nu zijn eindelijk ook Marvel’s eerste familie helden én de merry mutants weer thuis!

Wat er net zal gebeuren met de geplande X-Men-franchises van Fox, zoals de New Mutants- en Deadpool-reeksen, is nog niet geweten. Of de eigenzinnige creativiteit van de regisseurs bij Fox, zoals de meer gewelddadige en volwassen Deadpool- en Logan-films al aantoonden, behouden wordt onder Disney, is nog maar de vraag. De toekomst zal het uitwijzen. Maar hoe dan ook, een Avengers/Fantastic Four/X-Men cross-over behoort eindelijk ook op het grote scherm tot de mogelijkheden…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.