Random Article


Nieuwe Kijk op Marvel’s Jessica Jones Seizoen 2

 

Posted 09/12/2017 by

Niet alleen in de comics, maar ook in de superheldenfilms en -televisieseries houdt de dood de terugkeer van helden en schurken niet tegen. Zo zal ook David Tennant, vooral bekend als de tiende Doctor in Doctor Who, terugkeren als “Kilgrave” in het tweede seizoen van Marvel’s Jessica Jones. Wellicht herneemt de Britse acteur zijn angstaanjagende rol als de hypnotiserende schurk in flashbacks of eventueel een dronken hallucinatie – het blijft Jessica Jones natuurlijk. 

Kilgrave is natuurlijk Zebediah Killgrave, beter bekend als de Purple Man. Hij verscheen voor het eerst in de comics in Daredevil #4 uit 1964 en was een spion uit Joegoslavië die dankzij een chemische substantie de mogelijkheid verkreeg om via zijn stem en feromonen de acties van andere mensen te manipuleren. Zijn huid werd hierdoor ook paars gekleurd. Hij is één van de oudste vijanden van Daredevil, maar was in de comicbookreeks Alias ook een belangrijke figuur uit het verleden van privédetective/ex-superheldin Jessica Jones. Zijn maandenlange brainwashing, kidnapping en manipulatie van Jessica was de reden waarom ze haar superheldencarrière opgaf.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.