Random Article


Seksueel misbruik in Comics, TV en Film: Een ongemakkelijk overzicht

 

Posted 11/11/2017 by

De afgelopen weken staan helemaal in teken van seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag in de entertainmentindustrie. Het brak door met producent Harvey Weinstein, maar ging verder met onder meer Hollywood-ster Kevin Spacey en zelfs Vlaanderens favoriete schoonzoon Bart De Pauw. Ook in comicbookland met aanverwante verfilmingen vielen enkele lugubere lijken uit de kast. Om een lawine aan berichtjes en bijhorende reacties te vermijden maken we hier een (jammer genoeg wellicht in-progress) lijstje aan met daders, slachtoffers en geruchten:

  • Op de set van X-Men: The Last Stand zou regisseur Brett Ratner die al even op non-actief staat in Hollywood, lesbische actrice Ellen Page (ook wel de mutante Kitty Pryde) lastig gevallen hebben en bestookt hebben met homofobe uitspraken zoals: “Je zou haar moeten neuken opdat ze zou beseffen dat ze lesbisch is”.
  • Heel wat medewerkers bij DC Comics hebben afgelopen vrijdag, 10 november, ook uitvoerend editor (sinds 2010) Eddie Berganza aangeklaagd. Van het geforceerd kussen van collega’s tot het ongewenst aanraken: het is een lange lijst met getuigenissen…
  • Andrew Kreisberg, een van de creatieve geesten achter het Arrowverse, vooral The Flash, DC’s Legends of Tomorrow en Supergirl, werd eveneens aangeklaagd wegens misbruik. DC reageerde meteen door de producent op non-actief te zetten en een intern onderzoek op te starten. Negentien bronnen kwamen naar voren, maar Kreisberg ontkent de feiten ten stelligste.
  • Laten we natuurlijk niet de onze eigenste Comic Cons vergeten waar fans in cosplay meer dan een ongewenst aangestaard of gefotografeerd worden…

Hoogstwaarschijnlijk – en jammer genoeg – zal deze lijst de komende dagen en weken nog aangevuld worden met andere feiten en eventuele updates. (Laatste update: 11 november 2017)

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.