Random Article


Review: Arrow – “Fallout” (Aflevering 1, Seizoen 6)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 45 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
6 total ratings

 

Goed


De vader-zoon-dynamiek ziet er interessant uit.

Minder


O zo voorspelbaar. Weinig dreiging.


Een voltreffer van formaat? Of een regelrechte misser? Lees hier onze recensie van de eerste aflevering van het terugkerende “Arrow”!

Posted 13/10/2017 by

 
Full Article
 
 

I'm alive, right?

In navolging van Supergirl, The Flash en Riverdale was het vandaag de beurt aan Arrow. Na een sterk vijfde seizoen voor DC's Emerald Archer keerde de Green Arrow terug in Fallout, de eerste aflevering van het zesde seizoen. Centraal staat natuurlijk de vraag wie nu net de aanslag overleefde en wat de gevolgen zullen zijn…

Het moet zowat de meest explosieve finale van Arrow geweest zijn tot nog toe. Ondanks een episch en gewonnen gevecht op Lian-Yu werd Team Arrow alsnog in de val gelokt door Prometheus. Vijf maanden later zijn de Green Arrow met enkele van zijn teamleden nog steeds op pad om Star City veilig te houden, maar ondertussen moet ook iedereen bekomen van de dodelijke ontploffingen en onvermijdelijke slachtoffers…

Wanneer Black Siren dan ook nog eens terugkeert, samen met een mysterieuze nieuwe partner, wordt het voor Team Arrow extra moeilijk en emotioneel.

De belangrijkste vraag die beantwoord moest worden, is natuurlijk wie de explosies net heeft overleefd. Via flashbacks geeft deze eerste aflevering stukje bij beetje een antwoord, zodat je in theorie tot op het laatste moment aan je stoel gekluisterd zit. Niets is minder waar. Het getoonde promotiemateriaal voor seizoen zes even buiten beschouwing gelaten – de uiteindelijke onthulling valt vanaf de eerste vijf minuten al te voorspellen. Jawel, men kiest dan ook voor de meest "veilige" slachtoffers. Geeuw.

Daarnaast probeert deze openingsaflevering ook de belangrijkste thema's van het zesde seizoen mee te geven. Naast de gebruikelijke superheldenactie wordt dat dit jaar de vader-zoon-band. Zowel via Oliver Queen en William als via Slade Wilson/Deathstroke en zijn vermiste zoon zal dat onderwerp meermaals aangekaart worden. Na een duister vijfde seizoen is een iets optimistischer thema misschien geen slecht idee.


Was het een knaller van jewelste zoals de finale van het vorige seizoen? Neen, maar dat hoefde ook niet. Het zesde seizoen van Arrow start jammer genoeg wel heel zwak in vergelijking met het vorige. Zo stralen de schurken voorlopig niet veel dreiging uit – Black Siren werd immers al meermaals tegengehouden vorig jaar – en was de langverwachte onthulling van de slachtoffers een zware teleurstellingArrow miste in deze eerste aflevering zijn doel…

Het zesde seizoen van Arrow verschijnt elke vrijdag op Netflix.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.