Random Article


Review: Riverdale – “A Kiss Before Dying” (Aflevering 1, Seizoen 2)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Speelduur: 45 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
5 total ratings

 

Goed


Teenage drama, murder mystery!

Minder


Geen al te grote verrassingen.


Archie, Betty, Veronica en Jughead zijn terug met een tweede seizoen van “teenage drama” en “murder mystery” in Riverdale! Lees hier onze recensie van de eerste aflevering!

Posted 12/10/2017 by

 
Full Article
 
 

When we woke up the next morning, Riverdale was still at its heart a haunted town…

Na Supergirl en The Flash was het vandaag de beurt aan RiverdaleHet vorige seizoen eindigde met een knaller en had meteen dodelijke gevolgen voor Archie, Betty, Jughead en Veronica bij de start van dit tweede seizoen van de Archie Comics-televisieserie 

In de nasleep van de schietpartij bij Pop's diner probeert een bebloede Archie Andrews te begrijpen wat er net gebeurd is en wie verantwoordelijk is voor de verwondingen van zijn vader. In het ziekenhuis wordt hij al snel opgezocht door zijn vrienden en hun respectievelijke ouders waar het drama en de ruzies uit het vorige seizoen al snel weer naar boven komen.

Veronica stapt dan weer uit haar comfort zone om Archie te helpen, terwijl Jughead en Betty getuigen van de schietpartij ondervragen en een nieuw mysterie proberen te ontrafelen. Na een verwoestende brand bij haar thuis "Thornhill" duikt ook Cheryl Blossom op in het ziekenhuis om om te gaan met haar eigen slachtoffers…

Een nieuw moordmysterie dringt zich op: wie heeft het op Fred Andrews gemunt? Net zoals in het vorige seizoen staat een misdaad weer centraal en zijn alle spelers in Riverdale in de ban van de mysterieuze gebeurtenissen. Maar Riverdale zou Riverdale niet zijn zonder het typische teenage drama. De ontluikende liefde uit het vorige seizoen neemt immers ook seksuele proporties aan en dat durft al wel eens voor conflict zorgen.

Het is nogal vroeg om het over acteerwerk te hebben, maar gezien de emotionele aflevering gaan we het toch maar even doen. Over de gehele lijn vertolkte iedereen zijn rol met verve – met de vier leden van het centrale kwartet Cole Sprouse, Lili Reinhart en Camila Mendes, maar vooral KJ Apa op kop. Apa zet perfect een getraumatiseerde en emotioneel verscheurde Archie Andrews neer, die ondanks zijn vele acties het lot van zijn vader niet kan veranderen.


De avonturen van Archie, Betty, Jughead en Veronica gingen van start zoals verwacht. Opnieuw krijgen we de combinatie van "murder mystery" en "teenage drama" voorgeschoteld, die misschien niet altijd even onverwacht of kwalitatief is, maar wel steeds vermakelijk!

Riverdale verschijnt elke woensdagavond op de Amerikaanse zender The CW.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.