Random Article


Review: The Flash – “The Flash Reborn” (Aflevering 1, Seizoen 4)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 45 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
7 total ratings

 

Goed


The Flash is terug! Een niet-Speedster als schurk.

Minder


Voorspelbaar. Je zou denken dat Team Flash eerder zou proberen om Barry uit de Speed Force te halen.


“Reborn and recharged!” DC’s The Flash snelde vannacht weer tot ons toe met een vierde seizoen! Onze recensie van de eerste aflevering vind je hier!

Posted 11/10/2017 by

 
Full Article
 
 

This house's bitchin'!

Na het debuut van Supergirl snelt DC's Scarlet Speedster tot ons toe. Vannacht ging immers het vierde seizoen van The Flash van start, dat Barry Allen meteen deed terugkeren. Maar is hij wel dezelfde Flash als diegene die zich in mei opofferde? "Reborn! Recharged!"

Zes maanden na de bliksemstorm is Central City nog steeds niet bekomen van de opoffering van Barry Allen/The Flash aan het einde van het derde seizoen. Als "Team Kid Flash" – of "Team Vibe" – gaan Wally West/ Kid Flash, Cisco Ramon/ Vibe, detective Joe West en Iris West op pad en proberen ze de stad veilig te houden, maar met jammer genoeg weinig succes. Zo'n 33% slaagkans, zelfs.

Schurken zoals Peek-a-Boo zorgen voor te veel moeilijkheden en dan is er nog steeds de verdwenen Caitlyn Frost/Killer Frost. Wanneer een nieuwe dreiging in de vorm van een mysterieuze Samuroid hen echter verplicht hulp te zoeken, is het eindelijk tijd om Barry uit de Speed Force te halen…

De titel geeft het ongetwijfeld weg, maar jawel, The Flash keert al terug in de eerste aflevering van dit seizoen. Gelukkig focust de reeks niet opnieuw op de afwezigheid van Barry, maar wel het hele mysterie rond zijn terugkeer en nieuw verworven krachten. Nooit was de Scarlet Speedster immers sneller en sterker, maar tegelijkertijd gestoorder. Zijn tijd in de Speed Force heeft duidelijk een impact gehad op de superheld, waardoor hij meer dan eens nonsens uitkraamt – nonsens, die trouwens heel wat verwijzingen naar comicbookverhaallijnen (zou kunnen) bevat(ten).

In deze openingsaflevering wordt ook meteen duidelijk wat de dreiging dit jaar wordt. Wanneer Kid Flash en Vibe een enkele Samuroid niet aankunnen, belooft hun ontwerper, The Thinker, de komende afleveringen voor nog heel wat meer problemen te zorgen. Het is ook altijd fijn om na drie seizoenen eens een niet-Speedster als schurk te zien – ondanks de duidelijk verbeterde visuele effecten in deze eerste episode van het vierde seizoen.


Het vierde seizoen van The Flash ging van start volgens het boekje. De verhaallijnen van het vorige televisieseizoen worden afgerond en nieuwe narratieven voorgesteld. Was het misschien een tikkeltje te voorspelbaar? Natuurlijk, met zo'n spoiler in de titel, maar daar ging het niet om: The Flash is terug en daar zijn we blij om!

The Flash verschijnt elke dinsdagavond op de Amerikaanse zender The CW.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.