Random Article


Regisseur Taika Waititi (Thor: Ragnarok) in gesprek voor Akira Film

 


Posted 21/09/2017 by

Het moest er ooit eens van komen, maar er is weer sprake over de Akira-verfilming. Al jaren probeert Warner Bros. Pictures de populaire manga/anime te verfilmen, zonder al te veel succes. Nu zou regisseur Taika Waititi, die volgende maand zijn blockbusterdebuut maakt met Marvel's Thor: Ragnarokgevonden zijn voor het project. Het verhaal van Akira speelt zich af in 2019 en dus zouden de betrokken partijen zich maar beter haasten!

Akira werd gebaseerd op de gelijknamige manga (1982) van Katushiro Otomo en is dé grote cyberpunkklassieker en één van de beste anime's ooit gemaakt. De manga en gelijknamige anime (1988) gaan over een postapocalyptische beschaving, waarin Kaneda – de leider van een motorbende – en Tetsuo – zijn beste vriend – geconfronteerd worden met het Japanese militaire regime, de wereld en allerlei vreemde psionische krachten die daarin opduiken. Bovendien weinig verdoken maatschappijkritiek troef in Akira!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.