Random Article


Hasbro sleept DC Comics voor de rechter vanwege Bumblebee

 

Posted 06/09/2017 by

Rechtszaken tussen de bedrijven achter onze favoriete entertainmentfranchises zijn niets nieuws. De nieuwste is er eentje tussen Hasbro, de speelgoedgigant achter onder meer de Transformers, en DC Comics. Hasbro sleept DC voor de rechter vanwege het personage Bumblebee. Bij Hasbro's Transformers staat Bumblebee gekend als één van de meest geliefde en bekendste Autobots, terwijl bij DC Comics de naam voorbehouden wordt voor het alter ego van Karen Beecher, wiens hoogtechnologische kostuum haar van bijenkrachten voorziet.

Hoewel Bumblebee, de Transformer, bekender is bij het grote publiek en binnenkort zelfs zijn eigen live-action film krijgt, verscheen de Autobot pas in 1983. DC's Bumblebee is iets ouder. Zij verscheen voor het eerst in Teen Titans #45 uit 1976 en maakte haar debuut als Bumblebee in Teen Titans #48 (1977) als één van DC's eerste Afro-Amerikaanse superheldinnen. DC's Bumblebee verkreeg onlangs een grotere rol in de op kinderen gerichte DC Super Hero Girls-animatiereeks, waar inmiddels ook een speelgoedlijn op werd gebaseerd via Hasbro's grote concurrent Mattel. Het zijn vooral deze DC Super Hero Girls Bumblebee-speeltjes die Hasbro wil tegenhouden. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.