Random Article


Review: Batman and Harley Quinn

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Speelduur: 74 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Goed


Kevin Conroy als Batman. Een interessant verhaal over een post-Joker Harley Quinn

Minder


Teleurstellend stemmenwerk en ondermaatse animatiestijl. Voorspelbaar verhaal met opnieuw een vreemde seksscène. Heel wat gemiste grappen.


De triomfantelijke terugkeer van Bruce Timm naar Batman? Niet meteen. Batman and Harley Quinn is de nieuwste Batman-animatiefilm mét controversieel stemmenwerk én een ongemakkelijke seksscène. Onze recensie van de prent vind je hier!

Posted 20/08/2017 by

 
Full Article
 
 

The things I do for Gotham

Net op tijd voor de 25e verjaardag van Batman: The Animated Series keert animatielegende Bruce Timm terug naar zijn bekendste en meest populaire animatieproject. Samen met de legendarische stem van Batman, Kevin Conroy, brengen regisseur Sam Liu, DC Animation en Warner Bros ons Batman and Harley Quinneen nostalgische toevoeging aan Timms geanimeerde universum. Misschien hadden ze het maar beter zo gelaten…

Niet enkel Gotham City, maar de hele wereld is in gevaar wanneer Poison Ivy (Paget Brewster) en haar ex-leraar Jason Woodrue, alias de Plant-Master/Floronic Man, aan een biologisch wapen werken om de mensheid te vernietigen. Het Dynamic duo van Batman (Kevin Conroy) en Nightwing (Loren Lester) gaat daarom een ongemakkelijke alliantie aan met de psychopatische ex-vriendin van de Joker, Harley Quinn (Melissa Rauch), om haar "bff" op te zoeken en tegen te houden…

Enkele jaren geleden fopte DC ons al met Batman: Assault on Arkhamwaarin Batman nauwelijks te zien was, maar met Batman and Harley Quinn doet men dat lichtjes over. Bruce Timm vertelt hier immers een origineel – en zonder twijfel interessant – verhaal van een genezen Harley Quinn die koste wat kost haar criminele leven achter zich wil laten en haar "Puddin" wil vergeten. Blij is ze dan ook niet wanneer Nightwing plots opduikt voor haar deur, hoewel ze ergens wel de adrenalinestoot mist. Op zich zou de prent beter "Harley Quinn and Batman" genoemd zijn.

Ergens zou je het verwachten met een personage als Harley Quinn, maar de film is ook ontzettend grappig. Batman and Harley Quinn bevat heel wat woordgrappen, slapstick en uiteraard zelfspot naar o.a. de iets mindere beslissingen in Batman: The Animated Series – zo moeten de vele outfits van Harley Quinn en de mullet van Nightwi(n)g er meermaals aan geloven. Jammer genoeg kiest Bruce Timm ook voor minder geslaagde humor, waaronder terugkerende windgrapjes, vreemde trips en overbodige muzikale nummers. Hit 'n miss, maar helaas te veel missers

Als de eerste toevoeging in jaren aan het geanimeerde universum van Bruce Timm zit Batman and Harley Quinn vol verwijzingen naar de DC-mythos. Met knipogen naar Lady Shiva, Ra's al Ghul en zelfs de jaren 60-televisiereeks met Adam West is er voor fans genoeg om naar uit te kijken. De leukste momenten zijn echt zonder twijfel de cameo's van Booster Gold, vertolkt door Bruce Timm zelve, en Dr Allec Holland/ Swamp Thing.

Het zou makkelijk geweest zijn om simpelweg te kiezen voor een animatiefilm over de nu ongezien populaire creatie van Bruce Timm en Paul Dini uit de jaren 90, Harley Quinn, en haar ongelukkige terugkeer naar het nachtelijke leven, maar Batman and Harley Quinn heeft ook een duidelijke boodschap. Dat de prent bij momenten een ware propangadafilm voor het ecologische welzijn van de aarde is, nemen we er graag bij. O, en opnieuw krijgen we hier, na Batman: The Killing Jokeeen ongemakkelijke seksscène in een animatiefilm bij DC en Warner. Wordt dit nu een terugkerende feature? Liever niet…

Bij de aankondiging van de straight-to-dvd-film was er heel wat controverse over de "goedkope rip-off-animatiestijl" die men voor Batman and Harley Quinn zou hanteren. Niet langer de typische eenvoudige, maar kwaliteitsvolle "Bruce Timm"-stijl, maar wel een ondermaats equivalent, dus. Gelukkig valt het al bij al best mee en is die hier misschien niet altijd even gedetailleerd of geslaagd, maar wel steeds vloeiend.

Over de legendarische stem van Kevin Conroy als Batman valt natuurlijk nog maar weinig te zeggen. Naast geslaagd stemmenwerk van Paget Brewster als Poison Ivy of Loren Lester als Nightwing gaat het hier natuurlijk vooral om Melissa Rauch (Bernadette uit The Big Bang Theory) als Harley Quinn. Zij vervangt icoon Tara Strong en doet een acceptabele vertolking met een eigen spin op het personage. Stiekem hadden we toch liever de originele actrice zien terugkeren…


Voor fans van de Batman: The Animated Series (en dat zou zowat elke lezer hier moeten zijn) stelt Batman and Harley Quinn ergens teleur. Niet omdat de film barslecht is, maar de prent had zoveel meer potentieel. Thematisch past het niet helemaal binnen het Timm-verse door de voortdurende keuze voor een luchtige animatefilm met bijhorende kinderlijke vertolkingen. De animatie verbleekt bij het origineel, het stemmenwerk kon beter (ondanks Kevin Conroy als de Caped Crusader) en het verhaal is ongelooflijk voorspelbaar en kiest meermaals voor enkele onverklaarbaar vreemde wendingen. Jawel, DC en Warner hadden het misschien maar beter zo gelaten en we hopen echt dat ze hun ooit zo glorierijke animatiefilms binnenkort weer op de rails krijgen…

Batman and Harley Quinn verschijnt op 15 augustus op de digitale kanalen, de homerelease op DVD en Blu-ray volgt op 29 augustus.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.