Random Article


Review: Marvel’s The Defenders (Netflix)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: , , ,
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 8 Afleveringen van ongeveer 45 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 18 Augustus 2017
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
11 total ratings

 

Goed


Een geslaagde climax die twee jaar op zich liet wachten. Schitterende interacties tussen de vier helden. De meest actievolle Marvel-reeks bij Netflix. Uitgediepte booswichten.

Minder


Een duidelijke focus op Iron Fist en Luke Cage. Ontsnapt niet aan enkele genreclichés, ondanks uitgewerkte schurken.


“Don’t call them a team!” Eindelijk is het zover: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist ontmoeten elkaar in Marvel’s The Defenders op Netflix! Onze extra vroege en spoilervrije recensie van de minireeks vind je hier! Eén voor allen en allen voor één!

Posted 13/08/2017 by

 
Full Article
 
 

You four – The Devil of Hell's Kitchen, the smartass detective, the righteous ex-con and the kid with a glowing fist – the war for New York is here. So get your shit together.

Eindelijk is het zover! Na meer dan twee jaar komen Netflix en Marvel met hun magnum opus, Marvel's The DefendersDe vier straathelden uit Marvel's film- en televisie-universum, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist, komen samen in deze achtdelige event-reeks van showrunners Doug Petrie en Marco Ramirez (Marvel's Daredevil) om New York City te beschermen van een groots gevaar. Zij zijn tegen wil en dank "the Defenders", ook wel Marvel Television's versie van de Avengers. Eén voor allen en allen voor één!

Enkele weken na het einde van Marvel's Iron Fist zijn Danny Rand (Finn Jones), nog steeds de Immortal Iron Fist, en zijn vriendin Colleen Wing (Jessica Henwick) op jacht naar leden van The Hand, verantwoordelijk voor de slachtpartij in de tempel van K'un-Lun. Hun speurtocht leidt hen terug naar New York City, waar de wereld ook niet heeft stilgestaan. De immer sarcastische/ dronken detective Jessica Jones (Krysten Ritter) moddert verder aan, ondanks de hulp van haar adoptiezus Trish Walker (Rachael Taylor); ex-crimineel Luke Cage (Mike Colter), the Hero of Harlem, keert terug naar zijn geliefde wijk om de criminaliteit opnieuw aan te pakken en advocaat Matt Murdock (Charlie Cox), de voormalige Devil of Hell's Kitchen "Daredevil", heeft zijn billy clubs aan de haak gehangen na het verlies van zijn geliefde Elektra…

Het zijn misschien niet de oorspronkelijke Defenders met Dr. Strange, Silver Surfer en de Hulk uit de jaren 70 en 80-comics, maar sinds kort zijn Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage wel de live-action versie van het superheldenteam. De eerste ontmoetingen, die weliswaar even op zich laten wachten, gebeuren onverwacht organisch en met een originele werktitel zoals "Group Therapy" volgen er al snel heel wat geweldige interacties. Verwacht onder meer een passende combinatie van de "Heroes for Hire" Iron Fist en Luke Cage, maar ook enkele hilarische verbale steekspelletjes tussen Matt Murdock en Jessica Jones. De beeldtijd is misschien niet helemaal gelijk verdeeld met een duidelijk voordeel voor de twee meest recente helden, maar Cox en vooral Ritter zijn scènestelers van dienst. De team-ups, met als hoogtepunt de iets tragere vierde aflevering, zijn dan ook om van te smullen!

Met slechts acht afleveringen is Marvel's The Defenders zonder twijfel een event-reeks bij uitstek. Net zoals een comicbookminiserie gooit het de kijker meteen in de actie en verwacht het min of meer dat hij/ zij weet waar de personages zich bevinden. Je weet wie de spelers zijn (anders was je hier wellicht niet!), kent hun verhalen en The Defenders is simpelweg waarop je wachtte. Occasionele verwijzingen naar de vorige seizoenen en televisiereeksen zoals vermeldingen van Kilgrave, Nobu of Midland Circle, of verschijningen van Elden Henson als Foggy Nelson, Deborah Ann Woll als journaliste Karen Page en Carrie-Anne Moss als advocate Jeri Hogarth, vormen slechts enkele van de leuke herkenningspunten voor de trouwe fan en belonen continu diens oplettendheid.

Personages die hier vooral uitgewerkt worden, zijn niet de gekende helden, maar wel de schurken van dienst. Van de kleine garnaal onderaan tot de vijf leidinggevende "vingers" van The Hand: allen komen ze aan bod en worden ze tot op zekere hoogte voorgesteld. Op kop staan uiteraard Sigourney Weaver als de angstaanjagende Alexandra, de mysterieuze leidinggevende figuur, en een terugkerende Elodie Yung als een herboren Elektra Natchios (en dat is heus geen spoiler, gezien het promotiemateriaal), die verscheurd wordt door haar ontbrekende herinneringen en nieuwe leven. De mythos over the Hand en hun strijd met the Chaste, waar al sinds 2015 naar gehint werd, diepen showrunners Petrie en Ramirez hier ook uit. Het overkoepelende verhaal en het doel van de destructieve ninja-clan is jammer genoeg niet zo bijster origineel, hoewel trouw aan de comics, en zal bij velen doen denken aan de League of Assassins uit DC's Batman Begins (2005).

Jesus, am I the only one who doesn't know karate?!

Actie, actie, actie! Vanaf de eerste minuut gooit de Netflix Original je in de actie en het geweld. Vrijwel elke aflevering bevat een indrukwekkende gevechtsscène, waaronder naar goede gewoonte opnieuw een "hallway fight sequence". De reeks verspilt nauwelijks tijd en benut zijn acht episodes ten volle. Halverwege The Defenders volgt gelukkig een ongemakkelijke pauze tijdens de strijd om de kijker wat ademruimte te geven. Jawel, Marvel's The Defenders heeft ondanks de kortere duur duidelijk de meest (geslaagde) actie van alle Marvel-reeksen bij Netflix.

Naast de aanwezige actie keren ook de respectievelijke thema's uit Marvel's Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage terug. Rassenongelijkheid versus "white privileges", drankproblemen en criminaliteit zijn nu eenmaal niet weg te slaan uit het New York City van Marvel's Netflix-wereld, steeds het kruispunt van onze helden, bovendien handig verwerkt in de intro van Marvel's The Defenders. Visueel en muzikaal worden de stijlen van de verschillende wijken, reeksen en personages dan ook duidelijk vertegenwoordigd.


Marvel's The Defenders is een actierijke climax, die de Marvel-reeksen op Netflix eervol verbindt. Met meer dan genoeg actie, heel wat gastoptredens, respect voor de voorgaande soloseries, sterke schurken en natuurlijk een team van vier badass superhelden hoort de minireeks bij het betere Marvel-materiaal op Netflix. Helemaal in evenwicht is het vierdelige verhaal niet, gezien de cliché motieven en het overwicht van Iron Fist en Luke Cage, maar echt storen doet het nooit. "We make quite a team." en dat doen ze inderdaad!

Marvel's The Defenders valt vanaf vrijdag 18 augustus exclusief en integraal te bekijken op Netflix.

Van Marvel's Daredevil, Marvel's Jessica Jones, Marvel's Luke Cage en Marvel's Iron Fist vind je de recensie respectievelijk hier, hier, hier en hier zo.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.