Random Article


Netflix koopt de uitgeverij van Mark Millar, Millarworld over

 

Posted 07/08/2017 by

Warner Bros. kocht DC op in 1968. Disney kocht Marvel in 2009. Vandaag kocht Netflix Millarworld op.

Met deze woorden kondigde Schots comicbookauteur Mark Millar de deal aan tussen het grootse video-on-demand-platform Netflix en zijn eigen uitgeverij Millarworld. Millar, bekend schrijver bij Marvel en DC van o.a. The Ultimates, Civil War en Superman, startte in 2004 Millarworld op als een manier om de creatieve controle over diens reeksen en personages bij zich te houden. Reeksen zoals Wanted, Kick-Ass, Superior, Nemesis en Kingsman volgden al snel. Zowel Kick-Ass als Kingsman zijn ondertussen wel doorverkocht aan respectievelijk Lionsgate en 20th Century Fox en uitermate succesvol verfilmd. Andere comicbooks van Millar zijn nu dus in de handen van Netflix en kunnen eveneens omgevormd worden tot televisieseries.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.