Random Article


SDCC 2017: DC Televisie over Black Lightning, Arrow, The Flash, Supergirl, Lucifer, Preacher en Krypton

 

Posted 23/07/2017 by

Naast de grote blockbusterpanels bij DC Comics/ Warner Bros. Pictures en Marvel Studios was natuurlijk DC en hun legioen aan televisiereeksen ook weer sterk aanwezig op San Diego Comic-Con. Heel wat trailers en castingnieuws, dus, voor onder meer Arrow, Preacher, Gotham, Supergirl en zoveer meer!

Naar goede gewoonte werd vrij vroeg op San Diego Comic-Con een eerste sizzle reel vrijgegeven voor de opkomende reeksen op The CW, waaronder Arrow, The Flash, Supergirl, DC's Legends of Tomorrow en binnenkort Black Lightning:


ARROW SEIZOEN 6

 

Openen deed het panel voor het zesde seizoen van Arrow – na een explosieve seizoensfinale enkele weken geleden – met wat castingnieuws. Michael Emerson (Lost) vervoegt de reeks rond de Emerald Archer als een van de primaire schurken en een lid van een heuse schurkengroep. Niet één of twee, maar wel een handvol booswichten zal de Green Arrow moeten bevechten dit seizoen. Een van de leden wordt martial artist Richard Dragon, die in de comics onder meer The Question, Oracle en Huntress trainde. Een tweede groep schurken staat onder leiding van Anatoly Knyazev – vertolkt door een terugkerende David Nykl. Ook Manu Bennett als Deathstroke keert terug voor de allereerste aflevering en dan een tweedelige verhaallijn die dieper ingaat op zijn personage.

Hoewel de Oliver Queen-flashbacks afgerond werden doorheen het vijfde seizoen, blijft het narratieve tijdreiselement wel aanwezig. Vanaf het zesde seizoen zijn er immers flashbacks over specifieke personages. Per aflevering wordt ingegaan op het verleden van een bepaald figuur. Een ander belangrijk element voor het verhaal wordt de relatie tussen Oliver Queen (Stephen Amell) en zijn zoon William (Jack Moore). De eerste trailer kan je hierboven bekijken.

Onze recensie van het vijfde seizoen van DC's Arrow vind je hier. Het zesde seizoen gaat op donderdag 12 oktober van start.


THE FLASH SEIZOEN 4

 

Voor het vierde seizoen van The Flash werd ten eerste de grote schurk van dienst gevonden. Jawel, The Thinker – de eerste niet-Speedster als grote schurk in een seizoen – wordt vertolkt door Neil Sandilands (The 100, The Americans). Naar de komst van The Thinker – ook wel Clifford Devoe – hintten de showrunners al meermaals in de laatste afleveringen van het derde seizoen. Dat wordt dus "the fastest man alive” versus “the fastest mind alive.”! DeVoe wordt bijgestaan door Kim Engelbrecht (Dominion) als handlang(st)er The Mechanic

In verrassender nieuws zal ook Danny Trejo (Machete, Sons of Anarchy) in The Flash te zien zijn. Hij wordt de badass premiejager Breacher vanop Earth-19 en de vader van Gypsy, die al prominent te zien was in het vorige seizoen. Grappig genoeg aasde Trejo al jaren op de rol van Lobo, wellicht de bekendste en meest bad-ass premiejager in het DC Comics-universum. Ten slotte volgde nog een eerste, bovenstaande trailer voor het vierde seizoen van de reeks rond DC's Scarlet Speedster.

Het vierde seizoen van The Flash gaat op dinsdag 10 oktober van start op The CW. Onze recensie van het derde seizoen vind je hier.


SUPERGIRL SEIZOEN 3

Voor het derde seizoen van DC's Supergirl volgde uiteraard eerst wat castingnieuws. Zo vervoegen Adrian Pasdar (Heroes, Agents of SHIELD), Carl Lumbly (Alias), Yael Grobglas (Jane the Virgin) en Emma Tremblay (Elysium) de reeks rond het Meisje van staal. Zij vertolken respectievelijk Morgan Edge, schurk van dienst en een meedogenloos zakenman, de pacifistische Martian M’yrnn J’onzz, aka J’onn J’onnz' vader (David Harewood), Psi, een telepathische schurk, en ten slotte Ruby, een slim en vrijgevochten tiener die in de problemen komt vanwege haar fascinatie voor Supergirl. Daarnaast waren er bevestigingen van een terugkerende Mon-El (Chris Wood) en Cat Grant (Calista Flockhart), maar ook een eerste trailer.

Het derde seizoen van Supergirl keert op maandag 9 oktober terug op The CW. Onze recensie van het tweede seizoen vind je hier!


DC'S LEGENDS OF TOMORROW SEIZOEN 3

 

Weinig concreet nieuws voor het derde seizoen van DC's Legends of TomorrowWat we wel weten, is dat  Neil McDonough terugkeert als een nieuwe, duistere versie van Damian Darhk en dat ook Wentworth Miller als Captain Cold/Leonard Snart en Arthur Darvill als de voormalige Captain Rip Hunter gastrollen zullen hebben. Ook werd gehint naar Tala Ashe als nieuwkomende Legend Zari Adrianna uit een dystopische toekomst.

Het derde seizoen van DC's Legends of Tomorrow gaat op dinsdag 10 oktober van start. Onze recensie van het tweede seizoen vind je hier.


GOTHAM SEIZOEN 4

Onder het motto "Gotham: Dawn of Night" werd op San Diego Comic-Con ook het vierde seizoen van Gotham voorgesteld, dat zal focussen op Bruce Wayne als Batman. Veel nieuws was er dan ook nog niet, maar een Harley Quinn-achtig personage en natuurlijk de schurk Scarecrow zouden een grote rol spelen. Ongetwijfeld heeft Detective James Gordon weer heel wat werk voor de boeg in Gotham City.

Onze recensie van het derde seizoen van Gotham vind je hier. Het vierde seizoen gaat op donderdag 28 september van start.


LUCIFER SEIZOEN 3

Ook het derde seizoen van Lucifer op FOX werd officieel voorgesteld. Het opkomende seizoen, dat helemaal rond "identiteit" zal draaien, belooft naast de terugkeer van pakweg Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro, Rachel Harris, (en jawel) Tricia Helfer ook niemand minder dan voormalig Clark Kent/Superman-Tom Welling (Smallville) aan de cast toe te voegen. Hij vertolkt Lieutenant Marcus Pierce, die wel eens een oogje zou kunnen hebben op Detective Chloe Decker. Uiteraard volgde hier eveneens een trailer voor het opkomende seizoen.

Het derde seizoen van Lucifer gaat op maandag 2 oktober van start.


BLACK LIGHTNING SEIZOEN 1

Na de eerste trailer een tijdje terug bleef groot nieuws op San Diego Comic-Con uit. Twee nieuwe namen, namelijk James Remar (Dexter) en Damon Gupton (Bates Motel), vervoegen de nieuwste DC Comics-televisiereeks als respectievelijk Peter Gambi, de oude en trouwe vriend van Jefferson Pierce (Cress Williams), en Inspector Henderson, die het niet echt heeft voor vigilantes of superhelden. Een centraal thema in het eerste seizoen belooft de rassenongelijkheid en de plaats van Afro-Amerikaanse superhelden te worden.

Black Lightning gaat tijdens de mid-season break in première op The CW. 


KRYPTON SEIZOEN 1

Enkele maanden geleden lekte de eerste trailer voor de Superman-prequel Krypton al online, maar bij deze werd ie ook officieel vrijgegeven. Tevens geraakte bekend dat er een tijdreisaspect in de serie zou zitten, waar door enkele booswichten in het heden naar het verleden van Krypton gereisd wordt om ervoor te zorgen dat de Superman-legende nooit van start zou kunnen gaan. DC-iconen als Brainiac, Doomsday, Hawkwoman en sci-fi held Adam Strange zullen ook in de serie te zien zijn.


PREACHER

De afgelopen dagen werd ook een nieuwe trailer voor de resterende afleveringen van AMC's Preacher vrijgegeven:

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.