Random Article


Gerucht: Jessica Chastain is in gesprek voor de rol van Shi’ar Keizerin Lilandra in Marvel’s X-Men: Dark Phoenix

 

Posted 14/06/2017 by

Net na de aankondiging van de cast en regisseur van Marvel's X-Men: Dark Phoenix bij 20th Century Fox verspreidde zich nu ook een interessant gerucht. Ditmaal – en dus niet zoals in X-Men: The Last Stand (2006) – zouden de comicbookroots duidelijk gevolgd worden bij de nieuwe adaptatie van de The Dark Phoenix Saga en zou dus zo ook het kosmische Shi'ar-rijk in het filmuniversum geïntroduceerd worden. Actrice Jessica Chastain (Zero Dark Thirty, The Martian, Interstellar) zou immers in gesprek zijn om de rol van Shi'ar-keizerin Lilandra te vertolken. Het personage verscheen voor het eerst in Uncanny X-Men #97 (1976) en beschikt over beperkte telepatische krachten, maar vooral politieke invloed als de heerser over het machtige kosmische rijk van de Shi'ar. Doorheen de jaren had ze een relatie (en zelfs een kortstondig huwelijk) met professor Charles Xavier, maar vooral een belangrijke rol in The Dark Phoenix Saga als "openbare aanklager" in dienst van de hele kosmos om de Dark Phoenix/Jean Grey uit de weg te ruimen.

De ondertussen tiende volwaardige X-Men-film, X-Men: Dark Phoenix, verschijnt op 2 november 2018 en wordt het regiedebuut van Simon Kinberg. Eén van de betere Marvel-verhaallijnen uit de jaren 80, de Dark Phoenix Saga van schrijver Chris Claremont (Uncanny X-Men, X-Men Forever) en tekenaars Dave Cockrum (Uncanny X-Men, Legion of Super-Heroes) en John Byrne (The Incredible Hulk, The Avengers) wordt dus – na X-Men: The Last Stand – opnieuw verfilmd in het vervolg op X-Men: Apocalypse.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.