Random Article


Regisseur James Gunn (Guardians of the Galaxy) hint naar Marvel’s Kosmische Held Quasar

 

Posted 13/06/2017 by

Een tijdje terug hadden we het al over het grotere kosmische universum dat regisseur James Gunn in zijn vervolg op Guardians of the Galaxy Vol. 2 beloofde op te starten. Enkele dagen later stuurde de Marvel-regisseur dan ook een eerste teaser de wereld in:

For some reason I'm just remembering now that as a kid my family's VCR had wood paneling. pic.twitter.com/Qdb8oH9mfA

De vermelding van het houten paneel op de VCR van Gunns ouders vestigde natuurlijk de aandacht van de fans op het specifieke merk: Quasar. In de comics is Quasar natuurlijk de naam van verschillende kosmische superhelden bij Marvel. Onder andere Neutron – later omgedoopt tot Quasar en dan terug Neutron – uit de keizerlijke garde van het Shi'ar-rijk uit de X-Men-comics, PhylaVell – de zus van de eerste Captain Marvel -, Richard Rider (Nova) en recent nog S.H.I.E.L.D.-agente Avril Kincaid gingen door het leven als Quasar. De bekendste versie moet Wendell Vaughn zijn, die voor het eerst verscheen in Captain America #217 (1978) als Marvel Boy en in The Incredible Hulk #234 (1979) de naam "Quasar" aannam.

De krachten van Quasar zijn afkomstig van de Quantum Bands, machtige kosmische relieken die vasthangen aan de polsen van de drager en kracht putten uit de "Quantum Zone". Deze Bands maken het mogelijk om allerlei soorten energie te hanteren en manipuleren. Quasar beschikt ook over bovenmenselijke kracht, een uitzonderlijk uithoudingsvermogen, kan vliegen en zelfs teleporteren via zijn/ haar destructieve "Quantum Jump". Het personage was lid van de Avengers en had onder meer een belangrijke rollen in de Kree/Shi'ar Oorlog en de Annihilation-verhaallijn. Bovendien is Quasar de vader van niemand minder dan Stakar/ Starhawk – vertolkt door Sylvester Stallone – uit Guardians of the Galaxy Vol. 2

Onze recensie van Marvel's Guardians of the Galaxy Vol. 2 kan je hier raadplegen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.