Random Article


DC’s Wonder Woman verboden in Libanon, Algerije en Tunesië

 

Posted 08/06/2017 by

Sind eind mei is DC's Wonder Woman wereldwijd bezig met haar opmars in de bioscopen en in onze review noemden we het terecht één van de beste superheldenfilms van de afgelopen jaren. Helaas ziet het er naar uit dat niet alle filmliefhebbers wereldwijd kunnen genieten van de film. Want er is ook een tegenbeweging gaande van landen waar de DC Extended Universe-blockbuster van Patty Jenkins met Gal Gadot als 's werelds grootste superheldin wordt verboden. 

Op 31 mei maakte Libanese officials bekend dat de film werd verboden in Libanon. Hoofdrolspeelster Gal Gadot is van Israëlische origine en sprak zich in 2014 uit ten faveure van de Israëlische actie in de Zuidelijke Gazastrook dit jaar. Israël was op dat moment in conflict met enkele terroristische groeperingen die het land vanuit deze strook bestookten met raketten en sloeg terug met zware bombardementen. In Libanon liggen dit soort uitspraken nog altijd gevoelig omdat het land op papier nog altijd in oorlog is met Israël. 

Op 6 juni zou de film draaien op het Nuits du Cinéma-festival in de Algerijnse hoofdstad Algiers toen deze plots uit het programma werd verwijderd. Hoewel de organisatoren van het festival verklaarden dat het te maken had met enkele administratieve handelingen en rechtenkwesties, fluisterden welingelichte bronnen in de lokale media dat het schrappen van de film te maken had met de nationaliteit van Gal Gadot. 

Op donderdag 8 juni heeft ook Tunesië zich bij deze landen gevoegd. Het Tunesisch verbond van jonge advocaten is een zaak begonnen in het land waarin ze claimen dat Gadot een voorvechtster is van het zionisme. De zaak wordt onder de loep genomen door het gerechtshof om te zien of hun argumenten hout snijden en tot die tijd is de vertoning van deze film in het Noord-Afrikaanse land verboden.

Wonder Woman knalt op 21 juni de Belgische bioscoopzalen binnen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.