Random Article


Review: Pirates of the Caribbean – Dead Men Tell No Tales (Salazar’s Revenge)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: ,
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 129 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 24 Mei 2017
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
8 total ratings

 

Goed


Het is een warm bad voor de fans van deze films.

Minder


Het is formulewerk geworden.


Johnny Depp is terug als kapitein Jack Sparrow in een inmiddels vijfde filmavontuur. Is deze vijfde Pirates of the Caribbean een interessant avontuur in nieuwe wateren of eerder een duidelijk voorbeeld dat de Disney-franchise onder de zee mag begraven worden?

Posted 01/06/2017 by

 
Full Article
 
 

I'm not looking for trouble!
Well, what a horrible way to live.

Walt Disney Pictures is terug met een vijfde telg in de Pirates of the Caribbean-reeks, gebaseerd op de gelijknamige attractie. Regisseurs Espen Sandberg en Joachim Rønning brengen met Dead Men Tell No Tales/Salazar's Revenge de franchise terug naar zijn roots, na de teleurstellende vierde film On Stranger Tides, maar zit iemand er nog op te wachten?

Herinneren we ons Will Turner (Orlando Bloom) nog? Na de derde Pirates of the Caribbean-film At World's End werd hij gedwongen om tot het einde der tijden de zeeën te bevaren als kapitein van De Vliegende Hollander. Slechts een keer in de tien jaar mag hij aan land komen. Voordat ie vertrok verwekte hij nog een zoon bij zijn kersverse bruid Elizabeth Swann (Keira Knightley). Deze zoon, Henry Turner (Brenton Thwaites), wil de vloek verbreken die zijn vader gevangen houdt en om dit te doen, moet hij de Drietand van Poseidon vinden. En wie kan hem beter vergezellen dan zijn vader's voormalige kompaan Jack Sparrow (Johnny Depp)? Gelukkig zal hij de jonge, ter dood veroordeelde Carina Smyth (Kaya Scodelario) tegenkomen die hem met haar kennis van de astronomie en horologie (voel je de woordgrappen al aankomen?) zal bijstaan. Maar met Jack Sparrow gaat het niet zo goed. Hij heeft geen schip, geen bemanning en geen kompas meer. Op de koop toe wordt hij nog eens achternagezeten door een op wraak beluste kapitein Salazar (Javier Bardem), die de wereld wil ontdoen van de vloek der piraterij…

                                                                                
Disney's eerste drie Pirates of the Caribbean-films waren een strak geschreven trilogie dewelke waanzinnig knap in elkaar zet en waarin elke zin wees op een rijke geschiedenis van de personages. Bovendien definieerde het Jack Sparrow als een onwelriekende piraat met een hart van goud en grootse vaardigheden. Niks zie je daarvan terug in deze inmiddels vijfde film.

Deze film is voor de echte Pirates-fan een mooie afsluiter van de eerste trilogie. Het is alleen jammer dat men bij Disney eerst een overbodige vierde film maakte. Orlando Bloom is zichtbaar ouder geworden en heeft een gezicht dat duidelijk is getekend. Het is ook leuk om Keira Knightley als Elizabeth Swann weer terug te zien, al bestaat haar cameo vooral uit het doen wat ze heel goed kan. Rondhuppelen in een strak aangesnoerd corset.

Toch is het geen onverdeeld feestje geworden. De vaandeldrager van de Pirates-films was Johnny Depp als Jack Sparrow. De personen die Salazar's Revenge voortstuwen zijn echter Henry Turner, Carina Smyth en (oh ja, hij deed ook mee) in mindere mate kapitein Barbossa (Geoffrey Rush). Jack Sparrow loopt vooral in de weg en mag af en toe wat brabbelen in de camera en al schreeuwend rondrennen. Het is veelzeggend dat je hem makkelijk kunt schrappen uit de film en dat je hem dan werkelijk niet mist. Bardems kapitein Salazar is ook een personage dat ongeveer even degelijk in elkaar zit als zijn afbrokkelende huid. Een onsympathiek karakter die op geen enkel moment weet te boeien. 

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales/Salazer's Revenge is een formulewerk geworden en (misschien ironisch) voor de fans verplichte kost. Hoewel de film zijn geld al ruim heeft opgebracht wordt het tijd om de reeks met pensioen te sturen. De schwung is eruit. Als Disney echter nog een nieuwe piratenfilm wil maken dan zijn we bij Brainfreeze de beroerdste niet en wijzen we ze erop dat er nog een interessante kaper in hun catalogus zit: Guybrush Treepwood. Het is maar een idee…

Pirates of the Caribbean 5 vaart nu de bioscoopzalen binnen.

   

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.