Random Article


Review: Get Out

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 104 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 3 Mei 2017
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Goed


Maatschappelijk relevant (vooral dan in de Verenigde Staten). Meer dan een film.

Minder


Voorspelbaar.


“Just because you’re invited, doesn’t mean you’re welcome.” Waarom een bovennatuurlijk verschijnsel wanneer er zoiets als racisme in de wereld bestaat? Lees hier onze recensie van het maatschappelijk relevante (maar eigenlijk helemaal niet zo gewaagde) “Get Out”!

Posted 02/05/2017 by

 
Full Article
 
 

If I could, I would have voted for Obama for a third term.

Ondertussen is de hype rond Get Out alweer even gaan liggen na de zondvloed van positieve recensies op de Amerikaanse thriller met raciale insteek. Is het financieel ongeziene kassucces van de Afro-Amerikaanse debutant Jordan Peele inderdaad one for the ages? 

In Get Out gaat de jonge Afro-Amerikaanse Chris Washington (Daniel Kaluuya) op vraag van zijn vriendin Rose Armitage (Allison Williams) op bezoek bij haar familie. Op zich niets speciaals, maar laat hij nu net de enige Afro-Amerikaan zijn in een niet onrijke, geheel blanke gemeenschap tijdens zijn ogen opende verblijf bij het Armitage-gezin. Stereotypes incoming!

Op het eerste zicht levert Get Out een vrij cliché en voorspelbare opzet voor een thriller. Alles draait dan ook om de gimmick, die eigenlijk niet helemaal een gimmick is. De rassenkwestie en de benadeelde positie van de Afro-Amerikaan in de Westerse wereld neemt immers doorheen de film een centrale positie in, waardoor de hele hype rond Get Out makkelijk te verklaren valt. In het Amerika van vandaag is racisme uiteraard nog steeds een gevoelig en controversieel onderwerp, dat met Get Out opnieuw strak (en terecht) aan de tand wordt gevoeld. Een gewaagde en maatschappelijk relevante prent, (net zoals de The Purge-reeks) hoewel wellicht heel wat minder voor mensen met een open geest…

Wat heeft Jordan Peele naast de raciale ondertoon dan nog toegevoegd aan zijn regiedebuut Get Out? Weinig. Op zich is de film een strakke en knap uitgevoerde thriller met meer dan genoeg spannende momenten, enkele knappe shots en geloofwaardig acteerwerk. Qua verhaal moet je je aan weinig (niet voorspelbare) verrassingen verwachten. Zo klonk bijvoorbeeld het originele einde voor Get Out heel wat interessanter en gewaagder dan wat we uiteindelijk te zien kregen…


Met Get Out brengt Jordan Peele een interessant langspeeldebuut. Hoewel de film qua verhaal o zo voorspelbaar is, blijft de thriller een knap uitgevoerd debuut met sociale relevantie en betuigt de gewaagde aanpak van een ongetwijfeld veelbelovende filmcarrière. Get Out moet je gezien hebben, al is het maar om de raciale gimmick…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.