Random Article


Dolph Lundgren is Koning Nereus in DC’s Aquaman

 

Posted 13/04/2017 by

De cast van Aquaman, DC's opkomende blockbuster met Jason Momoa als de koning der zeven zeeën, breidt uit met 80s actie-icoon Dolph Lundgren (The Punisher, The Expendables, Universal Soldier, Masters of the Universe, Rocky IV). Lundgren zal koning Nereus vertolken, een relatieve nieuwkomer tot de Aquaman-mythos. In de DC-comics verscheen Nereus voor het eerst in Aquaman #19 (2013), tijdens de "Death of a King"-verhaallijn, en is hij de leider van de Xebels – een verbannen groep Atlanteanen waar ook Mera – de vrouw van Aquaman vertolkt door Amber Heard – toe behoorde. Nereus wil Mera voor zichzelf en treedt zo in conflict met Aquaman en Atlantis. Lundgren vervoegt hiermee dus Patrick Wilson als Orm/Ocean Master, de halfbroer van Aquaman, als één van de villains in de film. Het wordt de tweede DC Comics-rol voor de Zweedse acteur, na deze van de gangster Konstantin Kovar in Arrow.

Aquaman behoort tot het DC Extended Universe en wordt geregisseerd door James Wan. De prent zwemt in december 2018 de zalen binnen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.