Random Article


Lindsey Morgan wil DC’s Batgirl vertolken

 

Posted 12/04/2017 by

Na de aankondiging van de Batgirlsolofilm bij DC Entertainment en Warner Bros. beginnen enkele actrices hun vertolking van het personage te pitchen. De eerste in lijn is Lindsey Morgan. De Amerikaanse actrice, bekend van General Hospital en The 100, zou immers de hoofdrol van Barbara Gordon wel op zich willen nemen in de blockbuster onder leiding van regisseur Joss Whedon.

Doorheen de jaren bevochten meerdere Batgirls de misdaad in Gotham. De bekendste is zonder twijfel Barbara Gordon die in Detective Comics #359 (1967) voor het eerst verscheen als de dochter van commissaris James Gordon. Zij verving de toenmalige “Bat-Girl”/Betty Kane als de vrouwelijke tegenpool van Batman en beschikte over gelijkaardige training en gadgets. Haar superheldencarrière zou een tragische wending kennen wanneer ze in de befaamde The Killing Joke-comic (1988) werd verlamd  door de Joker, waardoor ze vanuit een rolstoel haar collega-superhelden bijstond als Oracle. In DC's New 52-relaunch in 2011 keerde ze terug in al haar glorie als de primaire Batgirl. In de jaren 90 en vroege jaren 00 namen zowel Helena Bertinelli/ Huntress, Cassandra Cain als Stephanie Brown de mantel tijdelijk over. De film behoort tot het DC Extended Universe en zal voornamelijk gebaseerd worden op de New 52 Batgirl-comic door Gail Simone.

Comments

comments


Killian

 
avatar
"I don't know who you are, but I will find you and write for you."