Random Article


Review: Fast & Furious 8 – The Fate of the Furious

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 136 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 12 April 2017
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
10 total ratings

 

Goed


Meer van hetzelfde.

Minder


Meer van hetzelfde.


Nog genoeg brandstof in de tank? De familie valt uiteen in “The Fate of the Furious”, de achtste Fast and the Furious-film. Onze recensie van de explosieve blockbuster lees je hier!

Posted 11/04/2017 by

 
Full Article
 
 

Is that a torpedo?

Het is niet veel filmfranchises gegeven, maar met The Fate of the Furious zijn we aan maar liefst het achtste deel in de populaire The Fast and the Furious-reeks toe. De vorige Fast & Furious kon nog rekenen op het tragische verdwijnen van Paul Walker en de regie van James Wan, maar ook deze rasechte blockbuster wil bewijzen dat de Fast & Furious nog genoeg brandstof in de tank heeft voor de bevestigde negende en tiende delen. Ride or die!

Na een zoveelste epische avontuur in Furious 7 leidt de familie eindelijk een rustig leventje. Onder Brian en Mia zijn op pensioen en Dom en Letty zijn eindelijk getrouwd: stilte voor de storm. Tegen wil en dank wordt de crew immers opnieuw opgetrommeld door Hobbs om de wereld te redden van niet alleen de mysterieuze anarchiste Cipher, maar ook pater familias Dominic Toretto die plots zijn eigen bloed lijkt verraden te hebben. Hun actievolle tocht, bijgestaan door een voormalige vijand, leidt hen niet alleen doorheen New York City en Cuba, maar ook de ijzige Barentszzee…

Niet geheel onverwacht schotelt The Fate of the Furious alweer heel wat doldwaze over-the-top actie voor. In dit achtste deel speelt logica of zwaartekracht geen rol. Explosies en enorme set pieces des te meer. En meer dan we ooit al gezien hebben. F8 is niet alleen een actiefilm met achtervolgingsscènes vol adrenaline, maar bezit ook de nodige man-tegen-man-gevechten, een voorspelbaar plot dat steunt op het hacken van wereldtechnologie, en natuurlijk ook heel wat familiedrama met voldoende tijd voor zowel grappen als tranen. Bij momenten wordt het dan ook wat veel, maar over het algemeen weet regisseur F. Gary Gray (Straight Outta Comptoneen razendsnelle en explosieve popcornblockbuster neer te zetten.

De blinkende bolides zijn nog steeds aanwezig, maar al lang niet meer de focus van de franchise wiens grens met de xXxfilms – eveneens met Vin Diesel – steeds vager wordt. Oudgedienden zoals Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Dwayne “The Rock” Johnson en Jason Statham vervullen natuurlijk hun rol, maar het zijn vooral .welkome nieuwkomers Charlize Theron als de degelijk uitgewerkte schurk Cipher en Helen Mirren in een kleine bijrol als de moeder van Deckard die voor de aangename en nodige afwisseling zorgen. Het gemis van Paul Walker blijft daarentegen groot…


Meer van hetzelfde en nog steeds entertainend, maar we verwachten niet anders van een achtste Fast and the Furious-film. Het blijft alleszins wel indrukwekkend: overgaan van het stelen van DVD-spelers naar het bevechten van een duikboot met wagens of de wereld voor een zoveelste keer te redden. Al bij al lost The Fate of the Furious de verwachtingen ruimschoots in: meer broederschap en meer exploderende objecten.


The Fate of the Furious/Fast 8 snelt op 12 april 2017 de bioscoopzalen binnen.

Alles over de actiefranchise, dewelke begon als “Point Break met straatracers” en één van de allergrootste filmfranchises aller tijden werd, lees je in deze special.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.