Random Article


Review: DC’s Legends of Tomorrow – Seizoen 2

 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
5 total ratings

 

Goed


Meer tijdreizende superheldenactie, meer DC Comics-mythos, meer cameo's en meer aandacht voor de geweldige schurken!

Minder


Hoe grootser het verhaal, hoe groter de plotgaten...


De Legends keerden misschien op epische wijze terug, maar laten we eerlijk zijn, het Legion of Doom stal dit jaar de show! Onze recensie van het tweede seizoen van DC’s Legends of Tomorrow lees je hier!

Posted 05/04/2017 by

 
Full Article
 
 

Remember, Legends never die.

Ieders favoriete team tijdreizende superhelden ging dit jaar opnieuw op avontuur om niet alleen de mensheid, maar om de tijd zelf te beschermen. Met nieuwkomers zoals de Justice Society of America en het Legion of Doom bouwde anthologie-reeks DC’s Legends of Tomorrow het DC/Arrowverse op The CW verder uit. Een vermakelijk eerste seizoen toonde ons een epische spin-off met een origineel concept binnen het superheldengenre, heel wat humor en een grootschalige opzet. Hoe probeert DC hierop te verbeteren? Met meer vrijheid, meer tijdsprongen en meer Legends. Jammer genoeg betekent dat ook meer plotgaten

Na de felbevochten overwinning op Vandal Savage en het verdwijnen van de Time Masters proberen kapitein Rip Hunter en zijn groep tijdreizigers, The Atom, Firestorm, White Canary/Sara Lance en Heat Wave de tijdstroom te beschermen. Het duurt niet lang vooraleer een nieuw kwaad opduikt, in de vorm van het Legion of Doom, een bende superschurken onder leiding van de Reverse-Flash. Samen met nieuwkomers Dr. Nate Heywood/Commander Steel en Vixen is het aan dit nieuwe team Legends om hen doorheen de tijd zelf te bevechten en onze realiteit veilig te houden…

Het tweede seizoen van DC's Legends of Tomorrow gaat volledig voor het concept "bigger means better". Niet alleen krijgen we verschillende nieuwe tijdperken (met vaak prachtige kostuums en settings), maar ook een continue uitbreiding van de DC Comics-mythos in het Arrowverse. Van de Justice Society, waaronder Obsidian, de oorspronkelijke Commander Steel, Stargirl en Rex Tyler, het Legion of Doom, dat hier bestond uit een handvol booswichten uit de The CW DC-reeksen, namelijk Reverse-Flash, Damien Darhk, Malcolm Merlyn en Captain Cold, tot nieuwe vaste waarden Commander Steel en Vixen: introducties waren er in overvloed dit seizoen.

Naast een groeiende cast en wereld werd ook op narratief vlak geïnnoveerd. Greg Berlanti en co kozen voortdurend voor meer afwisseling in de verhalen en plotlijnen. Nog nooit kregen de schurken zoveel aandacht in een superheldenreeks op The CW, geheel en al met afleveringen (inclusief een geweldige intro) vanuit het perspectief van de booswichten. En dan was er natuurlijk nog de epische aflevering uit de Invasion!-cross-over met Arrow, The Flash (en technisch gezien Supergirl). Onverwachte knipogen waren er ook in de vorm van celebrity cameo's van onder meer Albert Einstein, J.R.R. Tolkien en zelfs George Lucas. Ja, we zijn nog lang niet uitgekeken op de vele plotwendingen en alternatieve werelden, maar die "veranderingen aan de werkelijkheid zijn permanent"-uitspraak bij de Spear of Destiny zullen we de reeks niet meteen vergeven.


Opnieuw werpt DC's Legends of Tomorrow zich op als de standaardsuperheldenreeks voor wie op zoek is naar niet te veel nodige voorkennis, heel wat humor en een gezonde dosis knallende actie. De geweldige superhelden die tijdreizen-gimmick doet natuurlijk ook veel, waardoor je de televisiereeks het meeste van haar plotgaten meer dan eens vergeeft. Het tweede seizoen van DC's Legends of Tomorrow was bij momenten zelfs legendarisch…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.