Random Article


Review: The Walking Dead – Seizoen 7

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur: ,
 
Scenario: , ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: Zestien afleveringen van 44 minuten. De seizoensfinale duurde uitzonderlijk een 90-tal minuten.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
14 total ratings

 

Goed


Een heerlijke Jeffrey Dean Morgan als Negan.

Minder


Tergend traag, opvallend veel fillermateriaal en opnieuw meer opzet voor het volgende seizoen, zonder een volwaardige conclusie voor dit deel.


Vanavond loopt AMC’s The Walking Dead af op FOX, maar onze recensie kan je hier al terugvinden. Was het zevende seizoen met kleurrijke figuren zoals King Ezekiel en vooral de heerlijke klootzak Negan even geslaagd als de vorige delen? Kom het hier te weten!

Posted 03/04/2017 by

 
Full Article
 
 

Welcome to the first day of the rest of your life

Ondertussen zit seizoen nummer zeven er alweer op voor een van de grootste reeksen op televisie, The Walking DeadNa een helse cliffhanger aan het einde van het vorige seizoen zet het verhaal van Rick Grimes, Daryl Dixon en co in de zombie-apocalyps zich verder. Vond de zombiereeks, gebaseerd op de comics van Robert Kirkman, Tony Moore en Charlie Adlard, haar tweede adem terug dankzij boeiende figuren zoals "King" Ezekiel en natuurlijk die heerlijke klootzak Negan met zijn Saviors?

Sinds het debuut van Negan en zijn almachtige Saviors aan het einde van het zesde seizoen, en natuurlijk enkele slachtoffers later, proberen Rick Grimes, Daryl Dixon, Michonne en de andere overlevenden in Alexandria hun nieuwe leven op te bouwen onder een tiranniek bewind. Samen de naburige nederzettingen Hilltop, met Maggie en Jesus, en natuurlijk The Kingdom, met "King" Ezekiel (en zijn tijger Shiva), Carol en Morgan, plannen ze in werkelijkheid een grootse opstand tegen de Saviors…

Zoals wel vaker bij The Walking Dead keert de typische seizoensstructuur ook dit jaar weer terug. Het begin, voortbouwend op een controversiële cliffhanger, was top, maar ging te snel over naar de gebruikelijke afwisseling van fillermateriaal en kleinschalige conflictjes. Zeker deze keer bouwde men het hele seizoen lang tergend traag op naar de onvermijdelijke, langverwachte confrontatie en wraakactie van de protagonisten. Een absoluut dieptepunt was daarbij zonder twijfel de Oceanside-gemeenschap. De extra lange, best teleurstellende seizoensfinale – met voorspelbare slachtoffers en meer opzet voor seizoen acht dan een conclusie voor dit verhaal – bleek dan bovendien ook niet de gehoopte of eerder verwachte climax.

Het absolute positieve aspect van The Walking Dead dit jaar was zonder twijfel de rol van Jeffrey Dean Morgan als Negan. Vrijwel elke scène of aflevering met de the guy you hate to love and love to hate palmde Dean Morgan in met de nodige charisma, ruggengraatbrekende leun en natuurlijk de dreigende baseballknuppel Lucille. Bovendien groeide de wereld van The Walking Dead ook verder met de dankbare toevoeging van The Kingdom en het opkomende Hilltop. Verandering van spijs doet eten. Op een dieet van steeds dezelfde hersenen blijft een reeks natuurlijk niet overeind…


Kortom, het zevende seizoen lijkt vooral een tragere variant van het zesde te zijn met meer gemeenschappen en heel wat meer Negan. Dat The Walking Dead een slow burn was, wisten we uiteraard al, maar het tempo mag toch echt wat de hoogte ingejaagd worden. Gelukkig belooft de zombiereeks in oktober een adaptatie van de epische All-Out War-verhaallijn uit de comics…

Ons interview met Greg Nicotero, fan-favorite Norman Reedus (ook wel Daryl Dixon) en Jeffrey Dean Morgan (ook wel Negan) lees je hier. Onze recensie van het zesde seizoen vind je hier terug. AMC’s The Walking Dead seizoen acht keert wellicht in oktober terug bij ons op FOX.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.