Random Article


“Into The Badlands” Interview met Stephen Lang

 

Posted 26/03/2017 by

Afgelopen week had Brainfreeze een interview met Stephen Lang ter promotie van het tweede seizoen van de martial arts-televisiereeks Into The BadlandsDe AMC-reeks gaat natuurlijk over een post-apocalyptische wereld waarin het land in verschillende delen is verdeeld en elk deel werd beheerd door een 'Baron'. De grootste en sterkste krijgers van de Barons zijn 'Clippers' en een van deze Clippers is niemand minder dan Waldo, vertolkt door Stephen Lang. Lang is verder bekend van Avatar en Terra Nova en is een van de favoriete kandidaten bij fans om Cable in Marvel's sequel op Deadpool te spelen. Ook werd hij al meermaals gefancast als DC's Deathstroke.


Wat waren je bevindingen tijdens het filmen van Into The Badlands?

Ik hou echt van het werken met mijn mede-acteurs en met de crew van de show, het is echt een topteam. We hebben veel in Ierland gefilmd op een hele mooie locatie waar al vele films gemaakt werden. Mijn ervaringen waren dus heel goed tijdens het filmen van de serie.

Heb je veel moeten trainen voor de martial arts-technieken? Niet evident, want je personage (Waldo) zit ten slotte in een rolstoel.

De choreografie van de vechtscènes van mijn personage waren niet evident en speciaal ontwikkeld omwille van de rolstoel. Over al mijn jaren ervaring als acteur heb ik verschillende lessen martial arts gekregen, dus ik kreeg hier niet dezelfde training als de nieuwelingen. Ik heb vroeger zelf veel karaté bestudeerd,maar voor Into The Badlands hebben we het rustig aan gedaan met mijn vechtscènes.

Wat was het lastigste toen je begon met deze rol?

Het lastigste was vooral om me in een personage te begeven dat vrij krachtig en wijs is, maar toch in een rolstoel zit. Veel mensen moeten neerkijken op mijn personage en daarom was het moeilijk om er zo geducht uit te zien in een rolstoel.

Wat vind je zo goed of zo slecht aan Waldo?

Ik hou van Waldo's wijsheid en de rust die hij uitstraalt, maar vooral zijn kracht. Hij zal nooit iets roekeloos doen door de dingen die wellicht in zijn verleden zijn gebeurd, waardoor hij onder andere in de rolstoel belandde. Maar daar zullen we in verdere seizoenen wel achter komen?

Je behoorde niet tot de main cast van het eerste seizoen. Is dat nu anders?

Nee, ik krijg het label van ‘Guest Star’ en ik wil dat liever ook behouden. Zo kan ik zelf beslissen over mijn tijd. In plaats van een vast personage zie ik mezelf als een onvast personage (lacht) en dat komt me beter uit. Als ik niet anders te doen had, zou ik zeker een hoofdrol willen spelen, maar nu hang ik vast aan de opnames voor de vervolgen van Avatar.

Wat was je favoriete scène uit het eerste of tweede seizoen?

Één scene? Dan denk ik dat dat mijn eerste scène was waarin ik M.K. (Artemis Knight) een les aanleerde over vechten. Het is vooral mijn favoriete stuk omdat je al meteen kan zien dat Waldo pit heeft en zeker niet onbehulpzaam is. Het was ook de eerste keer dat ik zelf mocht vechten in de serie en ik was echt onder de indruk van hoe goed de choreografieën werkten.

Wat was het grappigste moment dat je op de set al hebt beleefd?

Het grappigste moment? Ik denk dat ik wel enkele keren uit mijn rolstoel ben gevallen (lacht). Dat is eigenlijk nog wel veel gebeurd, maar gelukkig waren de camera’s meestal niet aan het draaien. Veel bewijs is daar dus niet van.

Als je in de wereld van Into The Badlands zou leven, zou je dan op Waldo lijken of compleet anders zijn?

Wel, er zijn heel veel dingen waarin ik hoop dat ik op Waldo lijk. Zijn kracht en eigenschappen om te overleven in zo'n wereld. Hij speelt eigenlijk het morele kompas in een immorele wereld. Dus ja, als ik iemand moest zijn in die wereld, zou ik zeker voor Waldo kiezen in plaats van al die andere bloedvergieters.

Het is al even bekend dat je terugkeert in de tweede Avatar-prent. Het filmen van de vervolgdelen zijn weer vertraagd. Is daar enige specifieke reden voor?

We konden niet beginnen met filmen tot alle scripts van Avatar 2, 3, 4 en 5 klaar waren. Ik kan nu trouwens bevestigen dat alle scripts af zijn. Dus nu kunnen we stilaan met de pre-productie beginnen en we zijn momenteel iedereen aan het verzamelen hiervoor. We gaan zelf beginnen met het filmen van Avatar 2 en 3 in augustus dit jaar. Wij, en vooral (James) Cameron, nemen zeker onze tijd, want het is een hele onderneming en willen natuurlijk niemand teleurstellen. Verwachtingen moeten ingelost worden!

Je personage uit Avatar stierf toen we hem het laatst zagen. Denk je dat het verhaal door zijn terugkomst daardoor beter zal worden?

Ik kan en mag daar niet op reageren, maar laat ons zeggen dat in science-fiction niemand lang dood blijft en hierdoor een verhaal weleens kan verbeteren.

Bijna een jaar geleden was er veel aandacht omtrent Cable in het vervolg op Deadpool en dat jij een van de mogelijke kandidaten zou zijn. Kan je daar wat meer over vertellen?

Nadat de Deadpool-film zo populair was vorig jaar, waren er veel fans die mij als Cable wilden zien. Dat werd dus blijkbaar mijn campagne om Cable te spelen. Als iemand toen iets van fan-art maakte waar mijn hoofd op het lichaam van Cable stond en ik vond het leuk, dan retweette ik het, want ja, waarom niet? (lacht) Ik heb zelf nooit gedacht dat ik Cable zou spelen, omdat ik vasthang aan de Avatar-vervolgdelen. Peter Jackson bood me toen een rol aan in zijn nieuwe filmreeks Mortal Engines. Omdat de productiestudio’s van Cameron en Jackson zo goed overeen komen, hebben ze een planning gemaakt, waardoor ik de rol kon aannemen alvorens de opnames van Avatar beginnen. Dus omdat ik in die twee filmreeksen meespeel, was de kans voor Cable zo goed als onmogelijk.

Heb je nog andere rollen in het verschiet behalve Avatar en Mortal Engines?

Ik hoop van wel (lacht). Ik hoop vooral dat Into The Badlands nog mee zal gaan voor tien seizoenen en dat Waldo ze allemaal zal overleven. Ik denk dat ik zelf nog wel 30-35 jaar in me heb om te kunnen acteren en ik ben zeker dat er nog veel rollen zullen komen. Op het moment heb ik het veel te druk met alles wat ik momenteel doe.


Het tweede seizoen van Into The Badlands valt elke maandag om 22u00 te bekijken op AMC Benelux

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.