Random Article


Edward James Olmos keert terug als Gaff in Blade Runner 2049

 

Posted 14/03/2017 by

Naast Harrison Ford als Deckard, zal ook Edward James Olmos (Battlestar Galactica, The Green Hornet) zijn rol uit Ridley Scotts originele Blade Runner (1982) hernemen in Blade Runner 2049, de sequel onder regie van Denis Villeneuve. Olmos zal deze keer slechts in één enkele scène te zien zijn als Gaff, een collega Blade Runner van Rick Deckard.

De eerste Blade Runner kwam uit in 1982 en werd één van de belangrijkste sci-fi films aller tijden. Het verhaal werd gebaseerd op de roman Do Androids Dream of Electric Sheep? (1968) van Philip K. Dick en handelt over een futuristische, post-apocalyptische samenleving waar androids (andys of replicants) af en toe ontsnappen en zich proberen voor te doen als echte mensen. Rick Deckard is een premiejager/Blade Runner die deze modellen opspoort en uitschakelt… al dan niet zelf een replicant.

Blade Runner 2049 wordt geregisseerd door Denis Villeneuve (Prisoners)Ridley Scott zal dus niet terugkeren in de regisseursstoel, maar de film dan weer wel produceren. Het script wordt bovendien verzorgd door Hampton Fancher, die ook aan de eerste film meegeschreven heeft, en Michael Green (Green Lantern, Smallville). Blade Runner 2049 staat gepland voor een release in oktober 2017.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.