Random Article


Review: Samurai Jack – “XCII” (Aflevering 1, Seizoen 5)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack: , ,
 
Speelduur: 25 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Goed


Een perfect vervolg op "Samurai Jack" met een meer volwassen toon, terugkerende iconische animatie en interessante schurken: Jack's Back!

Minder


De voorlopige fysieke afwezigheid van een prominent personage.


Een episch debuut voor het nieuwe seizoen van Samurai Jack! Schitterende animatie en een meer volwassen verhaal: Jack’s back! Onze spoilervrije recensie lees je hier!

Posted 12/03/2017 by

 
Full Article
 
 

Gotta get back. Back to the past. Samurai Jack

Dertien jaar geleden liep Samurai Jack ten einde op Cartoon Network. De bejubelde en populaire animatiereeks van Genndy Tartakovsky toonde in maar liefst vier seizoenen de futuristische avonturen van een doorheen de tijd gestrande samoerai Jack en zijn epische strijd tegen de kwaadaardige Aku, maar kreeg jammer genoeg te vroeg een (open) einde. Op 11 maart keerde de televisieserie terug op Adult Swim, dat een (nog) duistere en gewelddadigere toon toelaat. Jack's back! 

Er zijn vijftig jaar voorbijgegaan sinds het einde van het vorige seizoen. Samurai Jack zit nog steeds vast in een wereld geregeerd door Aku, maar lijkt maar niet ouder te worden. Nog steeds heeft hij zijn missie niet kunnen voldragen en een immens schuldgevoel verteert hem. Angstaanjagende waanbeelden kwellen onze depressieve held en niets lijkt erop dat Aku en zijn vele huurlingen ooit zullen stoppen het land, diens bevolking, maar vooral hem te teisteren.

Aan de andere kant van het verhaal ontmoeten we enkele nieuwe kwaadaardige figuren: de zeven dochters van Aku. Deze van jongs af aan getrainde krijgers werden al vroeg geïndoctrineerd om Jack op te jagen en te doden. Maar niets is wat het lijkt en niet elke dochter lijkt even happig te zijn naar het woeste oorlogsleven…

Jack is back. En dat mag je best letterlijk nemen. De actievolle openingsaflevering toont opnieuw de typische muziek, herkenbare geluidseffecten en uiteraard de iconische animatie. Vooral een opvallend knappe trainingsscène in het duister toont dat Tartakovsky perfect zijn eigen stijl kan verderzetten, meer dan tien jaar later. Het iets volwassenere verhaal heeft door de tijdssprong ook wat meer ruimte om mee te werken en de nieuwe status-quo voor een heel wat minder optimistische Jack biedt genoeg vernieuwing om niet repetitief te zijn. En dan zijn er natuurlijk de geweldige schurken zoals Scaramouch The Merciless…


Kortom, Samurai Jack keert sterk terug met een actievol debuut met horrorelementen en uiteraard epische geanimeerde scènes, dat zowel een ideaal instappunt is als een interessant vervolg voor oudere fans. Qua verhaal krijgen we met deze aflevering een nieuwe status quo met tegelijkertijd interessante schurken, zoals de reeks altijd al deed, met een tragisch achtergrondverhaal. Jack's back, baby, Jack's back.

Samurai Jack valt vanaf dit weekend elke zaterdag op Adult Swim te bewonderen.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.