Random Article


Review: Beauty and the Beast

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio:
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 129 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 22 Maart 2017
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
3 total ratings

 

Goed


Visueel en muzikaal verbluffend. Luke Evans is een perfecte Gaston.

Minder


Hondstrouwe verfilming van het origineel, die maar weinig risico's durft nemen.


“Be Our Guest” in onze review van Disney’s Beauty and the Beast, een visueel en muzikaal verbluffende live-action hervertelling van de geanimeerde klassieker met onder meer Emma Watson, Luke Evans, Ian McKellen en Ewan McGregor!

Posted 06/03/2017 by

 
Full Article
 
 

Be Our Guest

De afgelopen jaren konden we er niet aan ontsnappen. Na onder meer Maleficent (2014), The Jungle Book (2016) en Cinderella (2015) herwerkte Walt Disney Pictures alweer een van hun animatieklassiekers tot een live-action blockbuster. Ditmaal was het aan regisseur Bill Condon (Chicago, The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 & 2) om The Beauty and the Beast – in navolging van de Oscarwinnende geanimeerde versie uit 1991 – onder handen te nemen. Wij gingen te gast bij Emma Watson als Belle en Dan Stevens als het Beest…
Beauty and the Beast 3

In 18de eeuwse Frankrijk gaat boekenwurm Belle (Emma Watson) op zoek naar haar verdwenen vader Maurice (Kevin Kline), die ze alleen maar kan redden door in te trekken in een mysterieus kasteel, bewoond door een nog mysterieuzer Beast (Dan Stevens) – eigenlijk een omgetoverde prins op zoek naar ware liefde. Samen met zijn onderdanen, waaronder Mrs. Potts (Emma Thompson), Lumière (Ewan McGregor) en Cogsworth (Ian McKellen) ontdekt zij dat je een boek niet aan zijn kaft mag beoordelen. Hun ontluikende liefde wordt daarentegen al snel bedreigd door  de pompeuze en zelfingenomen jager Gaston (Luke Evans) en zijn hulpje LeFou (Josh Gad)…

Ondanks het eerste openlijke homoseksuele personage in een Disney-film en enkele originele/aangepaste stukken blijft Beauty and the Beast allereerst een slaafse hervertelling van de originele animatiefilm. Deze live-action interpretatie van de geanimeerde klassieker, die zelf al een verfilming was van het Franse sprookje door Jeanne-Marie Leprince de Beaumont, herneemt zo heel wat scènes, maar weet tegelijkertijd via enkele aanpassingen de relatie tussen Belle en het Beest ook iets beter uit te diepen. Niet medelijden, maar wel gelijkaardige interesses vormen hier de basis van hun liefde. Bovendien zullen op muzikaal vlak ook verschillende deuntjes en liedjes bekend in de oren klinken. De muziek voor deze live-action film werd immers verzorgd door de oorspronkelijke componist Alan Menken. Score!

Beauty and the Beast

Waar Beauty and the Beast (letterlijk) uitblinkt, is op het visuele vlak. Meteen vallen de bewonderenswaardige visuele effecten, naar navolging van The Jungle Book, op. Wanneer een van de twee menselijke hoofdfiguren grotendeels via CGI tot leven werd gebracht, wordt dat natuurlijk des te belangrijker en indrukwekkender. Daarnaast scoort Beauty and the Beast ook sterk bij het reële productieontwerp: de kostuums, het kasteel, de sets: het ziet er allemaal feeëriek en continu geloofwaardig uit.

Zoals wel vaker trok Disney alle registers open bij het zoeken naar stemacteurs en -actrices. Van de opkomende Dan Stevens (Legion) als het Beast, de getalenteerde Emma Watson (Harry Potter) als de bevallige Belle tot natuurlijk Britse zwaargewichten zoals Ian McKellen, Emma Thompson en Ewan McGregor: het werkt. Daarbij mogen we ook zangtalenten zoals Audra McDonald als ieders favoriete kleerkast Madame Garderobe en Josh Gad als LeFou natuurlijk niet vergeten. Scènesteler van dienst is daarentegen zonder twijfel Luke Evans (The Hobbit, Dracula Untold) in de rol van zijn leven als een heerlijk zelfingenomen Gaston!

Beauty and the Beast 2

 

Met Beauty and the Beast krijgen we (alweer) een hondstrouwe live-action hervertelling van een animatiefilm te zien, dewelke hier dan ook een magische combinatie werd van een intiem sprookje en een bombastische musical. Narratieve originaliteit zit hier vooral in de details, maar dankzij de visuele en muzikale pracht kunnen we niet anders dan ons hoedje afdoen. In dat kasteel willen we nog wel eens te gast zijn! If it ain't broke, don't fix it. 

Het kasteel van Disney’s Beauty and the Beast opent zijn deuren op woensdag 22 maart 2017.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.