Random Article


Review: John Wick – Chapter 2

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , , ,
 
Filmstudio: , ,
 
Soundtrack: ,
 
Speelduur: 122 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: Woensdag 22 februari 2017
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
1 total rating

 

Goed


Meer non-stop epische actie in een stijlvol vervolg met Keanu Reeves als John Wick, dat de interessante leefwereld van de vorige film uitdiept.

Minder


De weinige screentijd van Laurence Fishburne. Het overduidelijke sequel-baiting, dat eigenlijk een interessanter verhaal lijkt op te zetten.


Keanu Reeves keert terug als de angstaanjagende bad-ass John Wick en doet waar hij goed in is: epische actie en indrukwekkend stuntwerk. Lees hier onze spoilervrije recensie van het vervolg op een van de beste wraakfilms van de afgelopen jaren…

Posted 21/02/2017 by

 
Full Article
 
 
The man. The myth. The legend. John Wick. You’re not very good at retiring.

Drie jaar terug verscheen John Wick (2014), een van de beste wraak/actiefilms van de afgelopen jaren, waarin Keanu Reeves zich na The Matrix-trilogie opnieuw ontpopte tot een absolute actieheld. Het emotionele verhaal van de haatdragende ex-huurmoordenaar en zijn hond, maar ook de duidelijk getoonde actie en de interessante wereld verzekerden nu John Wick: Chapter 2, de sequel opnieuw geregisseerd door Chad Stahelski (John Wick) en de on-screen hereniging van The Matrix-sterren Keanu Reeves en Laurence Fishburne.

 John Wick Chapter Two 2

Enkele dagen na de gebeurtenissen van John Wick wordt John (Keanu Reeves) verplicht om een oude schuld, ook wel "Marker", een van de basisregels van hun geheime genootschap, in te lossen bij de Italiaanse maffiabaas Santino D'Antonio (Riccardo Scamarcio). Tegen wil en dank moet Wick zijn zus Gianna D'Antonio (Claudia Gerini) en haar tak in Rome uit de weg ruimen, maar na een verraderlijke hinderlaag is dat pas het begin van een zoveelste persoonlijke en gewelddadige kruistocht… mét een nieuwe hond aan zijn zijde…

Net zoals het eerste deel is deze John Wick: Chapter 2 een strak uitgevoerde wraakfilm, waarbij de motieven opnieuw emotioneel en intiem zijn. De knap geregisseerde actie, waarbij je effectief ziet wat er op het scherm gebeurt, en het indrukwekkende stuntwerk worden allemaal in nog een versnelling hoger geschakeld. Hoogtepunten zijn onder meer een episch vuurgevecht in Rome naar het midden van de film toe en enkele bloederige executies, al dan niet met een potlood. Daarnaast wordt ook de geïntroduceerde leefwereld uit de eerste film uitgediept met een grotere rol voor Winston (Ian McShane) en zijn Continental Hotel met als centrale waarden het belang van respect en het gehoorzamen van de regels.

John Wick Chapter Two 1

Qua verhaal biedt deze tweede John Wick-film dus eigenlijk maar weinig nieuws, maar gewoon meer. Jammer genoeg toont John Wick: Chapter 2, anders dan zijn voorganger, geen volledig afgerond relaas, dankzij een sequel-baiting conclusie, en hengelt zo overduidelijk naar een derde deel. Eigenlijk lijkt de cliffhanger, met een toch wel indrukwekkende eindscène, voor Chapter 3 een interessantere en meer vernieuwende film te worden…

Keanu Reeves is natuurlijk nog steeds een absolute bad-ass als John Wick en maakt ten volle gebruik van zijn fysieke présence tijdens de vele actiescènes. De hereniging met Laurence Fishburne, die crimineel ondergebruikt wordt als misdaadbaas de Bowery King, is jammer genoeg niet meteen de reünie waarop we hoopten. De grotere nadruk op de randpersonages uit de eerste film waaronder Ian McShane als Winston, John Leguizamo als Aurelio en Bridget Monahan als huurmoordenares Helen, is daarentegen wel een welkome zaak.

John Wick Chapter Two 3

 

Kortom, John Wick: Chapter 2 doet wat het moet doen. Keanu Reeves is nog steeds een angstaanjagende actieheld in een vervolg waar de basisprincipes, namelijk de spectaculaire actie, het persoonlijke verhaal en de interessante genootschappen van huurmoordenaars, nog steeds aanwezig zijn en meer benadrukt worden. Meer van hetzelfde, maar hier is dat grotendeels een goede zaak.

John Wick: Chapter Two knalt op 22 februari 2017 onze bioscoopzalen binnen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.