Random Article


Trevor Stines (Riverdale) wil DC’s Nightwing vertolken

 

Posted 14/02/2017 by

Sinds kort is acteur Trevor Stines af en toe te zien in Riverdale, de nieuwe dramareeks gebaseerd op de Archie Comics bij televisienetwerk The CW, maar als het aan hem ligt, heeft hij binnenkort naast zijn vertolking van Jason Blossom een prominente DC Comics-rol te pakken. Stines wil immers niemand minder dan Dick Grayson, Batman‘s eerste Robin en later Nightwing, vertolken in het uitgestrekte DC/Warner Bros.-filmuniversum. Zo onthulde hij ook dat hij een enorme fan van de comics was. Alvast een pluspunt naar onze mening!

Dick Grayson verscheen voor het eerst in Detective Comics #38 uit 1940 als ‘s werelds eerste en nog steeds bekendste sidekick, Robin. Later werd hij leider van de Teen Titans, kwam hij onder de vleugels van Batman vandaan en werd hij als Nightwing volwassen. Fun fact: in de meeste versies van zijn verhaal werd zijn identiteit als Nightwing geïnspireerd door de Superman-mythologie en in sommige gevallen door de man van staal zelf. De naam Nightwing behoorde immers eerder toe tot een Kryptoniaanse misdaadbestrijder/legende, die samen met zijn partner Flamebird de Bottled City of Kandor veilig hield…

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.