Random Article


Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseren de pilootaflevering van Amerikaanse Comic Book TV-serie Scalped

 

Posted 13/02/2017 by

Comics en tv-series gaan momenteel hand in hand, maar dat daar een Belgische samenwerking aan verbonden is, gebeurt niet vaak! Adil El Arbi en Bilall Fallah, het regisseursduo achter Black (2015), Image (2014), maar ook de opkomende pilootaflevering van Snowfall en in de nabije toekomst zelfs Beverly Hills Cop 4 met Eddie Murphy, werken samen met co-producer en DC Films-president Geoff Johns aan een pilootaflevering voor Scalped. 

Deze nieuwe Amerikaanse televisieserie werd natuurlijk gebaseerd op deScalped-600x922 Scalped-comic bij Vertigo, die maar liefst zestig nummers kende van 2007 tot en met 2012. De comic door auteur Jason Aaron en artiest R. M. Guéra valt nog het best te omschrijven als een hedendaagse misdaad-western of ook wel The Sopranos met indianen”.

Het verhaal volgt een groep “native Americans” in hun fictieve Indianenreservaat, dat geplaagd wordt door georganiseerde misdaad, armoede, alcoholisme en drugsverslaving. In navolging van El Arbi en Fallahs eerdere werk zal ook hier de etnische diversiteit volledig omarmd worden en wordt er dus gezocht naar een grotendeels Indiaanse cast. Een releasedatum voor Scalped is er vooralsnog niet.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.