Random Article


Review: Powerless – “Wayne or Lose” (Aflevering 1, Seizoen 1)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , ,
 
Filmstudio: , , ,
 
Soundtrack: ,
 
Speelduur: 22 min.
 
Taal: Engels
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
4 total ratings

 

Goed


Tjokvol easter eggs en referenties naar DC Comics. Alan Tudyk als Batman's nerdy neef.

Minder


Zeer vlakke personages en generische grappen. Moet het enkel hebben van de DC-connectie.


Met Powerless gaat de eerste tv-sitcom in het DC Comics-superheldenuniversum van start. We volgen de avonturen van het R&D departement van Wayne Security, geleid door de nerdy neef van Bruce Wayne/Batman. Wat vonden we van deze “The Office met superkrachten”?

Posted 04/02/2017 by

 
Full Article
 
 

I wish we worked for Batman, I feel he’d really get us.

In een wereld waar Superman elke dag wel een nieuwe alien boven Metropolis bevecht, Batman het laatste dodelijke plan van The Joker moet verijdelen en Wonder Woman de grootste mythologische wezens terug naar Hades moet sturen… zijn er heel wat bange, onschuldige omstaanders die te laat dreigen te komen op het werk, hun auto verpletterd zien worden door vallend puin of hun huis in vlammen zien opgaan.

Met Powerless gaat op NBC de eerste echte tv-sitcom in het DC Comics-superheldenuniversum van start. In deze “The Office met superkrachten” van showrunner Ben Queen (A to Z, Drive, Cars 2) volgen we de avonturen van Wayne Security, een onderdeel van Bruce Wayne/Batman’s bedrijf Wayne Enterprises, wiens taak het is de gewone burger te beschermen tegen al dat superheldengeweld.

Powerless - Season Pilot

Emily Locke (Vanessa Hudgens) komt uit een “flyover state”, zo’n staat waar superhelden enkel overvliegen op weg naar grote stedelijke gebieden. Ze begint haar eerste dag als leider van het R&D-departement van Wayne Security in het grote Charm City en het loopt niet bepaald van een leien dakje. Ze komt meteen al in een gevecht tussen Crimson Fox en Jack O’Lantern terecht, de eerste kennismaking met haar team kon onder betere omstandigheden en haar baas, Van Wayne (Alan Tudyk), is meer bezig met zijn eigen plan om naar Gotham City te verhuizen dan met het welzijn van zijn personeel. Wayne Security is er eveneens niet al te best aan toe, vermits het merendeel van hun recente “uitvindingen” gewoonweg afgekeken werden van LexCorp. Aan Emily om het team voldoende te motiveren om van Wayne Security weer een grote speler te maken…

In deze eerste aflevering worden we meteen al om de oren gezwaaid met tal van referenties naar het grotere DC-universum. En ergens is dat maar goed ook, want meer heeft Powerless niet in huis. Hudgens is zeer generisch als een vrolijke fish out of water, terwijl de rest van de zeer generische personages geen enkele indruk weten achter te laten. Enkel Tudyk amuseert zich kostelijk als de nerdy Van Wayne, de neef van Bruce Wayne die het uiteindelijk geen minuut in Gotham City zou volhouden.

powerless2

Powerless kent wel enkele leuke grappen (waarvan er al heel wat te zien zijn in de trailers) ten koste van gekende DC-personages en concepten. Het is leuk dat er eens gelachen mag worden met de superheldeniconen, maar in deze eerste aflevering speelt men het nog safe en houdt men het vrij oppervlakkig zodat eender welke casual kijker kan meevolgen. De grappen zijn vermakelijk, maar eveneens vrij generisch. Hopelijk gaat men wat dieper in de volgende afleveringen, want voorlopig getuigen de schrijvers nog niet van al te veel kennis van de minder bekende DC-personages (zie bijvoorbeeld de krachten die Crimson Fox hier vertoont).

NBC, Warner Bros. Television en DC Entertainment hebben met deze pilot een verdienstelijke poging gedaan om een sitcom in het DC-universum op te zetten tjokvol easter eggs en referenties, een leuke voice cameo van ex-Batman Adam West en één van de betere opening credits die we in lange tijd hebben gezien. Toch vergaten ze hierbij degelijke personages uit te bouwen. Powerless moet het echt enkel hebben van de DC-connectie, want de personages zijn – op de gimmickrol van Alan Tudyk na- voorlopig nog heel vlak. Een lichtjes teleurstellend begin dus, dat voorlopig nog niet boven de middenmoot weet uit te stijgen…

Powerless is elke donderdagavond te zien op het Amerikaanse NBC.

powerless1

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.