Random Article


DC’s Black Lightning TV-serie vervoegt dan toch het Arrowverse

 

Posted 03/02/2017 by

Uitvoerend producer Greg Berlanti (Supergirl, Arrow, The Flash) zal binnenkort wederom een gekende DC-held naar het kleine scherm brengen. Jefferson Pierce, alias Black Lightning, wordt namelijk de volgende DC-superheld die zijn eigen reeks krijgt. De show zal Jefferson voorstellen als een iets oudere, al op pensioen gegane superheld, wiens dochter in zijn voetsporen wil treden en wiens student fout terechtkomt bij een plaatselijke bende.

Aanvankelijk zou Black Lightning worden uitgezonden op het Amerikaanse FOX, waar ook Gotham en Lucifer vertoeven, en dus geen onderdeel uitmaken van het DC tv-universum, ook wel het Arrowverse genoemd, van Supergirl, Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow. Maar daar keert men nu van terug. Black Lightning zal nu wel degelijk het DC tv-universum vervoegen en dus ook op het Amerikaanse The CW-netwerk worden uitgezonden.

Black Lightning verscheen voor het eerst in Black Lightning #1 (1977) en was één van DC’s eerste Afro-Amerikaanse superhelden. Het personage is een metahuman met elektrische krachten en vervoegde o.a. de Justice League en Batman’s Outsiders. In de comics heeft ie twee dochters, Anissa en Jennifer Pierce, dewelke in zijn voetsporen traden als de superheldinnen Thunder en Lightning.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.