Random Article


Review: xXx – Reactivated (Return of Xander Cage)

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario:
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack: ,
 
Speelduur: 107 min.
 
Taal: Engels
 
In de bioscoop vanaf: 1 Februari 2017
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
24 total ratings

 

Goed


Leuk, hersenloos vertier. Nostalgie naar de eerste film.

Minder


Probeert iets te hard de Fast & Furious-films achterna te gaan. Voorspelbaar. Weinig origineel.


Vin Diesel maakt een explosieve terugkeer als Xander Cage in xXx: Reactivated. Maar zit er nog iemand op een nieuwe xXx te wachten? Kom het te weten in de Brainfreeze-review…

Posted 01/02/2017 by

 
Full Article
 
 

xxx3

Kick some ass. Get the girl. And try to look dope while you doing it.

In 2002 verscheen de eerste xXx. Regisseur Rob Cohen leverde hiermee een oerdomme, maar vermakelijke actieprent af die – samen met de eerste The Fast and the Furious (2001) en Pitch Black (2000) – de status van Vin Diesel als actieheld cementeerde. Diesel keerde echter niet terug voor de sequel, xXx: State of the Union (2005) en werd vervangen door Ice Cube. Nu, 12 jaar na de zeer matige ontvangst van State of the Union, kruipt Vin Diesel opnieuw in de rol van extreme sporter/stuntman/superspion Xander Cage in het toepasselijk getitelde xXx: Return of Xander Cage (of xXx: Reactivated in sommige landen).

Wanneer NSA-agent Augustus Gibbons (Samuel L. Jackson) de Braziliaanse voetbalster Neymar, Jr. probeert te rekruteren voor het xXx-programma, stort er een satelliet op hen neer. Bij de CIA wordt dan weer een superwapen, genaamd Pandora’s Box, gestolen door enkele haast bovenmenselijk getrainde huurlingen. Aan de CIA om Xander Cage (Diesel), dewelke zijn dood fakete in de vorige film en momenteel een teruggetrokken leven leidt in Zuid-Amerika, op te sporen en achter Pandora’s Box aan te sturen. Eerst en vooral, heeft hij zijn bontjas terug nodig…

xxx1

xXx: Reactivated is een zeer rechttoe rechtaan actiefilm die meer dan eens refereert naar de eerste prent. Vin Diesel amuseert zich weer kostelijk in de rol van Xander Cage, ‘s werelds meest onwaarschijnlijke superspion, en is in luttele tijd de alfa in eender welke kamer waarin hij binnenkomt. Inmiddels is Diesel één van de grootste filmsterren ter wereld dankzij de Fast & Furious-franchise en je merkt dat hij en regisseur D.J. Caruso (I Am Number Four, Disturbia) van xXx een soort Fast & Furious-lite willen maken.

En het werkt nog ook! Nu ja, half. Het team dat Xander Cage rondom zich verzamelt, met o.a. Ruby Rose als een sexy schietexperte, Nina Dobrev als computerexperte en Rory McCann als een halfdronken stuntchauffeur, bestaat ook voornamelijk uit personages met allen één gimmick als expertise (en kleurrijke, grappig bedoelde introductiekaartjes die recht uit DC’s Suicide Squad werden gehaald). Ook valt natuurlijk niemand in een hogere of autoritaire positie te vertrouwen en hebben enkel de sexy getatoeëerde stuntmannen- en -vrouwen pure motivaties. Het grote verschil met de Fast & Furious-franchise is dat die laatste er beter mee wegkomt vanwege de lichtjes bekendere koppen (en betere acteurs) in de cast. Vaak krijg je bij het kijken van xXx: Reactivated dat het, op Vin Diesel na dan, de goedkopere B-versie van de latere Fast & Furious-films is. Zelfs wanneer Ice Cube opdaagt in wat een episch moment moet zijn, is het “maar” Ice Cube die een entree maakt. Karakterontwikkeling ten spijt, zit xXx: Reactivated wel tjokvol leuke actiescènes en stunts, enkele leuke one-liners en houdt men de vaart er stevig in. Diesel en co laten je echter niets zien dat je al niet ergens eerder hebt gezien.

xxx2

xXx: Reactivated voelt aan als een greatest hits van de xXx-franchise en dat al met de derde film. Daar ligt het probleem. Men wil hier een actievol feestje op het scherm toveren à la Fast & Furious of zelfs The Expendables, maar met slechts twee zo-zo films hiervoor is er nauwelijks opbouw hiervoor. De personages uit deze franchise hebben dit dus nog lang niet verdiend. Desalniettemin is deze derde xXx een duidelijke verbetering op zijn voorganger en levert het aangenaam, hersenloos vertier op voor de fans van Vin Diesel en Sam Jackson. En meer moet dat soms niet zijn.

xXx: Reactivated (Return of Xander Cage) knalt vanaf 1 februari de bioscoopzalen binnen.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.