Random Article


Review: Justice League Dark

 

 
Overzicht
 

Genre:
 
Regisseur:
 
Scenario: ,
 
Acteurs: , , , , ,
 
Filmstudio: ,
 
Soundtrack:
 
Speelduur: 75 min.
 
Taal: Engels
 
Verkrijgbaar vanaf: 8 Maart 2017
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
2 total ratings

 

Goed


Matt Ryan als heerlijk arrogante Constantine. Focus op de magische personages. R-rating verdiend, maar niet overdreven.

Minder


Vrij kort en voorspelbaar. Enkele inwisselbare personages.


Wanneer een bovennatuurlijke dreiging te veel wordt voor de Justice League, roept Batman de hulp in van de meer magische personages uit het DC-universum. John Constantine, Zatanna, Swamp Thing, Deadman en Etrigan The Demon vormen de Justice League Dark in de nieuwste R-rated DC-animatiefilm. Lees hier de Brainfreeze-review…

Posted 01/02/2017 by

 
Full Article
 
 

justice-league-dark-box-art

The capes and tights crew, useless against dark magic

Het zal nog wel even duren vooraleer regisseur Guillermo del Toro (Hellboy, Crimson Peak) zijn passieproject Dark Universe, met daarin de meer bovennatuurlijke personages van het DC Comics-universum, van de grond krijgt. Maar tot dan moeten we het stellen met deze Justice League Dark, de nieuwste DC Animated Original van DC Entertainment en Warner Bros. Animation en de tweede (na Batman: The Killing Joke) met een volwassen R-rating.

Justice League Dark wordt opnieuw geregisseerd door Jay Oliva (Justice League: War) en is losjes gebaseerd op de gelijknamige comic die in 2011 startte als deel van DC’s New 52. Wanneer de wereld wordt geteisterd door een bovennatuurlijke dreiging die de gewone Justice League versteld laat staan, dient Batman de hulp in te roepen van enkele meer bovennatuurlijke (anti)helden die meer voeling hebben met de magische krachten uit het DC-universum. Working-class magiër John Constantine, de machtige tovenares Zatanna Zatara, de stuntman zonder eigen lichaam Deadman, de onsterfelijke Jason Blood en zijn monsterlijke, rijmende alter ego Etrigan The Demon, Black Orchid en Swamp Thing, hoeder van The Green, vormen tegen wil en dank de Justice League Dark en zouden weleens de laatste hoop van de mensheid kunnen zijn…

jldark2

Justice League Dark levert een vrij rechtlijnige oorsprong voor het nieuwe team, maar men opteert wel voor een andere aanpak dan in de comic door Peter Milligan en Mikel Janin. Een onkarakteristiek uit zijn comfort zone tredende Batman (opnieuw ingesproken door Jason O’Mara) vormt ons gateway personage tot de meer donkere, magische kant van het DC-universum. Vanaf het moment dat John Constantine, overigens heerlijk arrogant ingesproken door zijn live-action tv-acteur Matt Ryan, ten tonele verschijnt, neemt de Hellblazer de hele film over. Het optreden van Swamp Thing (Roger Cross) is vrij kort, maar krachtig, terwijl ook Jason Blood/Etrigan (Ray Chase) heel wat leuke momenten krijgt – al zal je zijn Etrigan-rijmpje wel snel beu worden. Breakoutster is Nicholas Turturro als Boston Brand/Deadman, dewelke met de beste grappen gaat lopen en het geheel wat luchtiger maakt. Zatanna (Camilla Luddington) krijgt, ondanks haar machtige gaven, maar weinig om handen buiten wat geflirt met Constantine, terwijl de rol van Black Orchid (Colleen Villard) verwaarloosbaar is. Alfred Molina (Doctor Octopus uit Spider-Man 2) portretteert als Doctor Destiny dan weer een machtige, maar inwisselbare villain, die best wel wat meer opbouw kon gebruiken.

Na Batman: The Killing Joke, is Justice League Dark wederom een DC-animatiefilm met een volwassen R-rating. Hier wordt echter voorzichtig mee omgesprongen en de meer bloederige scènes of occasionele vloekwoorden leiden helemaal niet af van het verhaal. Het verhaal zelf is dan weer vrij voorspelbaar en zeer rechtlijnig, waar de personages door Constantine en Batman van punt A naar punt B en zo verder worden geleid en het team gaandeweg groter en groter wordt. Heel veel tijd voor uitdieping van de geschiedenis van deze personages is er niet, want zoals gewoonlijk bij deze animatiefilms, blijft de focus liggen op actie. De magische gaven van de JL Dark-leden worden mooi naar voren gebracht en geven Batman met weinig meer dan zijn explosieve Batarangs het nakijken, terwijl Constantine een heerlijk manipulatieve klootzak eersteklas is.

jldark3

Het is dan ook vooral Constantine (met ongetwijfeld de duurste stemacteur) die het beste uit deze animatiefilm komt. Justice League Dark slaagt er wel in om je als nieuweling geïnteresseerd te maken in de Britse magiër, Deadman en misschien ook de illustere Swamp Thing, maar weet niet elk personage evenveel aandacht te geven en voor te stellen voor de casual fan. DC-lezers die bekender zijn met de personages uit de comics zullen ook enkelen van hen aanvoelen als wat tekort gedaan. Ondanks de ietwat andere krachten en meer schaduwachtige werelden van deze magische (anti)helden, eindigt het allemaal eveneens met een groots gevecht in het midden van een Amerikaanse grootstad. Iets dat we al talloze keren hebben gezien in zo ongeveer elke voorgaande Justice League-film. Justice League Dark biedt dus weinig nieuws onder de zon, maar is wel een leuk tussendoortje voor de fans en alweer een geslaagde DC-animatiefilm volgens een ondertussen vrij typische en vrij voorspelbare formule.

jldark1

Justice League Dark komt bij ons op 8 maart uit op DVD.

Meer over John Constantine en de Justice League Dark lees je in onze START TO READ.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.