Random Article


Cory Michael Smith als The Riddler krijgt binnenkort een kostuum in DC’s Gotham

 

Posted 25/01/2017 by

Het concept achter DC’s Gotham en diens vele Batman-schurken zonder een volwassen Batman was in het begin even wennen, maar dat neemt niet weg dat de prequelreeks over detective Jim Gordon heel wat dingen goed heeft gedaan. Zo ook hun versie van Edward Nigma, aka The Riddler, die ondertussen al drie seizoenen meedraait en een van de meest uitgediepte personages in de televisieserie is geworden. Volgens acteur Cory Michael Smith zou zijn personage dan ook binnenkort eindelijk een volwaardig (hopelijk groen) kostuum krijgen. Als het aan Michael Smith ligt, verkrijgt zijn personage later eveneens de typische wandelstok. Wanneer The Riddler in volle ornaat verschijnt, gaf de acteur niet mee.

The Riddler – een superslimme meestercrimineel wiens compulsieve drang om de waarheid te spreken ervoor zorgt dat hij zijn misdaden “opbiecht” aan Batman onder de vorm van raadsels – verscheen voor het eerst in Detective Comics #140 (1948) en groeide uit tot één van de bekendste vijanden van de Dark Knight. Hij werd in het verleden al vertolkt door o.a. Frank Gorshin in de Batman ’66 tv-reeks en door Jim Carrey in de film Batman Forever (1995).

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.