Random Article


Woody Harrelson is Garris Shrike in Star Wars: Han Solo spin-off

 

Posted 24/01/2017 by

We wisten al dat Woody Harrelson de mentor van de jonge Han Solo speelt in de Star Wars Han Solo spin-off. In een interview met Variety bevestigde hij dat die mentor Garris Shrike is. Dat is een personage uit het Star Wars Legends (oftewel non-canon)-universum.

The Paradise SnareHelemaal duidelijk is de bevestiging echter niet. Shrike is namelijk niet zo zeer bekend bij het grote publiek, en dus ook niet bij deze acteurs. De interviewster vroeg duidelijk of hij mentor Garris Shrike is, maar of Harrelson antwoordt op het ‘mentor’-gedeelte of op de naam, moet later nog duidelijk worden.

Wie is die Garris Shrike nu? Hij verscheen voor het eerst in het boek The Paradise Snare (1997) van A. C. Crispin. Dat boek was dan weer onderdeel van The Han Solo Trilogy dat het leven van de smokkelaar uit de doeken deed van zijn kindertijd tot aan A New Hope. Shrike was een premiejager die een groep kinderen verzamelde in zijn schip Trader’s Luck. Die zorgden dan weer voor inkomsten door diefstal, bedelarij en oplichting. Eén van die kinderen was een jong eHan Solo. Een mentor in de traditionele zin van het woord is Shrike alvast niet. Solo kreeg meer dan eens een pak slaag en zou uiteindelijk rebelleren en op de vlucht slaan.

De Han Solo-film komt in 2018 in de zalen en ziet naast Woody Harrelson ook Alden Ehrenreich (Han Solo), Donald Glover (Lando Carlissian) en Emilia Clarke in de hoofdrollen. Regisseurs van dienst zijn Phil Lord en Chris Miller (The LEGO Movie, 21-22 Jump Street).

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.