Random Article


NBC werkt aan een Witchblade TV-serie

 

Posted 21/01/2017 by

Comicbookverfilmingen zijn “in”. Ook adaptaties naar het kleine scherm verschijnen bij de vleet. Zo ook bij Amerikaanse televisiezender NBC die werkt aan een nieuwe Witchblade-reeks. De televisieserie is in handen van Caroline Dries en Brian Young, maar zullen bijgestaan worden door co-schepper Marc Silvestri en schrijver Matt Hawkins. In navolging van het bronmateriaal wordt Witchblade een typische politiereeks met een gimmick, namelijk de bovennatuurlijke krachten van de “Witchblade”.

Witchblade ging in 1995 van start en ging over NYPD-detective Sara Pezzini, een creatie van Marc Silvestri, David Wohl, Brian Haberlin, Christina Z en Michael Turner. Pezzini kwam in het bezit van een bovennatuurlijk artefact en wapen gekend als de Witchblade en werd één van de bekendste “bad girl” superheldinnen uit de jaren 90 bij Top Cow Productions/Image Comics. Eerder liep er al een televisiereeks gebaseerd op de comic, dewelke twee seizoenen (2001-2002) liep bij televisiezender TNT, met Yancy Butler in de hoofdrol.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.