Random Article


Dwayne “The Rock” Johnson krijgt eigen Black Adam Film

 

Posted 19/01/2017 by

Vorige week nog ging actieheld Dwayne “The Rock” Johnson (G.I. Joe, Hercules) op bezoek bij DC Entertainment. Nu weten we waarom. Als we The Hollywood Reporter mogen geloven, krijgt zijn DC-personage Black Adam een eigen solofilm in DC’s extended universe. Het originele filmproject, Shazam!, zou opgesplitst zijn in twee films, namelijk de originele Shazam!-film en de nieuwe Black Adam-film die relatief los zal staan van zijn spirituele voorganger.

Met een sterrenstatus als die van The Rock lijkt het natuurlijk niet meer dan logisch om van zijn fanbase gebruik te maken en hem meer dan een gewone schurk te laten spelen in de Shazam!-film. Over een regisseur of scenarist is nog niets geweten, maar een tweede gerucht suggereert dat The Rock al even in Aquaman te zien zal zijn als Black Adam om het publiek warm te maken voor zijn film. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Black Adam verscheen voor het eerst in The Marvel Family #1 uit 1945 en werd gecreëerd door Otto Binder en C.C. Beck. Hij is daarmee één van de oudste vijanden van Captain Marvel/Shazam. Teth Adam was een Egyptische prins die werd gekozen om een kampioen van de tovenaar Shazam te worden. Door het uitspreken van dit magische woord verkreeg Adam de krachten van verschillende Egyptische goden (namelijk het uithoudingsvermogen van Shu, de snelheid van Heru, de kracht van Amon, de wijsheid van Zehuti, de macht van Aton en de moed van Mehen). Hij misbruikte echter zijn macht, werd verbannen van de aarde en keerde pas in het heden terug als vijand van Billy Batson, de nieuwe kampioen van Shazam. Na een tijdlang als bona fide superschurk te hebben rondgevlogen, werd hij in de laatste jaren eerder omgetoverd tot een antiheld en heerser van het fictieve land Bialya.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.